Sunday, April 18, 2010

Suppe på en pølsepind

Der er åbenbart en voldsom mangel på nyheder her til lands.
I hver fald har man åbenbart så lidt at skrive om i de danske aviser (eller måske man bare er uopfindsom, doven, tømmermændsplaget eller fuld) at Søs Marie Serups skriverier på det sociale netværk Facebook kan trække endnu en gang forargelse.

BT og andre lødige medier meddeler at Søs Marie (vi kan vel næsten være på fornavn, det er som om vi kender hinanden) på sin Facebook profil havde skrevet :
"Er jeg den eneste, der er helt og aldeles ligeglad med den askesky??

Og nej, Søs Marie, det er du ikke.
Jeg er personligt også relativt ligeglad med den. Jeg kan godt se at det er noget som besværer en del mennesker, gør livet surt og jeg kender også til den eksistentielle krise man kan få når man venter og venter og venter i en lufthavn, uden anden adspredelse end indtagelse af alt for dyr kaffe og mad lavet i forgårs i det ydre Mongoliet og transporteret til Budapest eller Palermo eller hvor fanden man nu opholder sig, men så er det heller ikke værre!
Det er ikke krig, der er ikke gået nogle menneskeliv tabt.
Det er noget besværligt noget og for nogle mennesker er det også noget dyrt noget, men det er så det.

Men det skal så ikke afholde Mads Kastrup kommentator på den borgerlige Berlingske tidende i at arbejde sig helt op i det røde felt og nærmest henrette Søs Marie Serup i sin blog, elegant betitlet "Ondt i røven - helt ligeglad".

Her får vi igen en gang demonstreret hvilken besvær mange har ved at skelne mellem politikere, valgt af befolkningen og så de mennesker de politiske partier har ansat til at drive de opgaver som sådan et moderne politisk har.
Søs Marie Serup er ikke politiker, hun repræsentere ikke Venstre.
Om fire kan hun være ansat af de Konservative eller på Berlingske tidende.
Hun er en ansat.
Jeg stemme ikke på Venstre. Jeg syntes der er rigeligt at kritisere den nuværende regering for, men er der nogle ved deres fulde fem som har den opfattelse at partiet Venstre ikke behandler askeskyskrisen med den alvor den fortjener?

Hvilken oplysninger giver sådan en historie?
På hvilken måde er den anderledes end det affald der bringes i Sø og Hør?
Jeg kan ikke se det.
Alle jer som går og hulker over amerikanske tilstande i politik.
Det er så nu i skal sige at den slags historier dem går vi ikke ind i.
Vi prøver ikke på at slå politisk plat på den, fordi vi ved at så bliver der næste at ingen politiker nogensinde vil udtale sig om noget som helst uden at have opbakning fra fem medierådgivere.

Sådan kommer det naturligvis ikke til at gå.
Mon ikke Jeppesen på Politiken allerede i morgen har fået et hiv i trådene om at komme i gang med at skrive et syrligt angreb på Venstres superspinenhed og mon dog ikke der vil flyve en række spørgsmål til ministeren fra diverse bagerste række medlemmer af Socialdemokratiet og SF?

No comments: