Thursday, April 22, 2010

Skuffet kan man jo altid blive

også selv om man naturligt hører til pessimisterne og derfor ikke forventer sig det helt store af verden i almindelighed og dansk politik i særdeleshed.

Jeg har skrevet lidt om Socialdemokraternes beslutningsforslag som skulle forbyde bøn og anden forkyndelse, og i den forbindelse havde jeg spas med de Radikales uddannelserordfører, Marianne Jelved, som det var lykkes at indtage først den ene holdning og dernæst den totalt modsatte holdning på mindre end et år.

Først være meget kraftigt imod et forbud og dernæst at omfavne Socialdemokraternes forslag om det samme forbud.
Jelveds forklaring var at hun først indenfor den sidste måned havde fundet tiden til at nærlæse Folkeskoleloven, og der fundet at fællesbøn i folkeskolen nok var imod både ånden og bogstavet i samme.

En forklaring man måske (måske!) kunne have godkendt hvis der havde været tale om en nyvalgt folketingspolitiker, men når en af landets mest erfaren politiker, tidligere minister, tidligere player på den store bane, kommer med den slags udflugter så lugter det af et begær for at komme i regering, der er så råt at det kan skæres i skiver og sælges på fiskeauktion.

Nu kommer så situationen hvor jeg blev rigtig skuffet.
For nu er beslutningsforslaget blevet førstebehandlet i Folketinget, og der havde jeg jo glædet mig til at Fru. Jelved kom på banen, for med sin saglige, seriøse form at forklare hvorfor det Radikale venstre havde skiftet total holdning til spørgsmålet.
Og naturligvis også for at høre Fru. Jelved agitere for, forsvare og fremme det forslag hun og hendes parti er enig i.
Hvad der for øvrigt også var brug for da Socialdemokratiets Christine Antorini var i hård infight med ministeren, Jesper Langballe (DF), Per Bisgaard (V), Rasmus Jarlov (KF).

Så kunne man nok have brug for en ven, men Fru. Jelved har så vurderet at det ikke var nødvendigt at møde op til debatten for forklare den undrende omverden på hvilken måde det Radikale venstre opfatter Folkeskoleloven for tiden.

Måske Fru. Jelved har valgt ikke at deltage i debatten for at studere loven endnu nærmere?
Det kan jo blive interessant at se hvilken udbytte hun får ud af hendes studier.

No comments: