Monday, February 8, 2010

Duftpolitiet kommer

SF er mentalt nærmest ude og vælge hvilken indtræk de skal have i ministerbilerne.
Og så er det jo at det som hjertet er fuldt af nogle gange bare ikke kan holdes inde.

Alle politikere vil bestemme. Det er deres natur. Derfor er der ikke nogle regeringer som laver færre regler.

Men der skal jo være noget forskel på partierne. Så derfor vil de bestemme over nogle forskelige ting. Og SF de vil rigtig gerne bestemme over nogle nære ting, de vil gerne beskytte befolkningen (fra dem selv) for det syntes de er vigtige.

Derfor har SF sådan nogle forslag til regler som i deres egen optik ikke så meget er regler, men mere retningslinjer, pejlemærker, gode råd fra en god men måske lidt bekymret ven.

Derfor kan man finde på at foreslå at forbyde besøg på visse hjemmesider (for vores eget bedste, naturligvis), mistænkeliggøre firmaers hjemmesider i sundhedens tjeneste, kæmpe imod kyniske ugerninger i form af vandpibetobak, for nu blot at tage nogle af de sager jeg selv har skrevet om.

I den perlerække kommer SFs nyeste udspil ikke som nogen overraskelse.
SF ønsker at indføre en duftpolitik på danske arbejdspladser.
"Partiet foreslår, at Folketinget udvikler generelle retningslinjer for brug af duftstoffer på arbejdspladser, og dermed pålægger hospitaler og daginstitutioner at udforme en 'duftpolitik'."

Ja, det kommer sig af at op til 45 procent (af befolkning) føler sig generet af dufte i hverdagen.
Mellem os sagt, fra tid til anden føler jeg mig også generet af dufte i hverdagen, og sådan når vi er helt fortrolige og mellem os sagt, sommetider er jeg generet af mine egne dufte i hverdagen!

Men nu pjatter jeg, for der er naturligvis tale om "kunstige" duftmidler i rengøringsmaterialer, parfumer osv.

Så hvad er mere naturligt end at indføre et krav om duftsneutralitet på hospitaler og daginstitutioner.
"Ud over krav om brug af uparfumerede rengøringsprodukter skal alt personale ifølge SF's udkast være 'duftsneutrale' i arbejdstiden."

Duftpolitiet kommer og lugter 75 sygplejsker på afdeling F, Hvidovre hospital under armene for at kontrollere at der ikke findes ulovlige dufte, men kun gode naturlige.
En ønskedrøm for nogle, jovist og her på bloggen nære vi skam ikke fordomme og hvis det er din ting, så bare gå til den - men er det noget som skal ligge i offentligt regi?

Selv Socialdemokraterne er lidt betænkelige ved udspillet:
"Benny Engelbrecht kalder dog SF's udkast forholdsvis vidtgående", men selve tanken er (naturligvis) helt rigtig:
"Der er et meget stort behov for en duftpolitik i det danske sundhedssystem - en sag som sundhedsministeren desværre ikke har fundet værd at sætte på dagsordenen"

Slemme, slemme sundhedsminister!

Det er vist godt at vi snart skal have en ny regering så der kan komme orden på den sag!

No comments: