Sunday, April 19, 2009

Fordi mennesker kommer hinanden ved!

Fordi mennesker kommer hinanden ved!

I sandhed ildevarselende ord, især når man opdager at de kommer direkte fra en af ledelsesmarkdets nyeste opfindelser inderfor den vildtvoksende HR sektor, Virksomhedspræsterne.

Hvis man har det uheld at være i en arbejdssituation hvor det ikke er noget bagdel at gå i skjorte og slips, læse Børsen, holde med FCK, tage til Sydfrankrig i ferien med bærbar og PGA, så kender man til at skulle kæmpe frem til fadet med fiskefile i kantinen gennem horder af HR-medarbejdere, -konsulenter, -ledere som med ivrige søgende øjne forsøger at få kontakt med et offer, de kan tale dybt og inderligt med, om deres arbejde, liv, fedme, rygning, børn, medarbejderudviklingssamtale og alt muligt andet, man som medarbejder ikke gider at beskæftige sig med i ens pause (og i øvrigt sådan set heller ikke i ens arbejdstid), men som ikke er til at få rystet af sig.

Ja, så er man advaret.
Der er en ny variant på banen - Virksomhedspræsterne!

Og som alle opmærksomsøgende individer her i verden (deres redaktør undtaget - der skrives kun i sandhedens tjenste!) har sådanne præster (Lise Trap og Lene Munch) da deres egen blog; Virksomhedspræsterne blogger

Fra deres sidste indlæg "Et sjæle-tjek!" kommer udtrykket "Fordi mennesker kommer hinanden ved!".
Dette udsagn kan i den særlige HR-præstelig variant åbenbart benyttes til at lade virksomheden tilbyde den sidste brik i den totale kontrol over medarbejderens tilværelse, for at medarbejderen udvikle sig til et fuldt og helt menneske.

For som de skriver:
"Det er jo fint, at en virksomhedsleder bekymrer sig over, at hans eller hendes medarbejdere er for fede, men det ville jo være måske endnu bedre, hvis han eller hun også bekymrede sig om, om medarbejderne kunne se en mening med deres liv!"

Så er der naturligvis nogle (filistre uden tvivl) som spørger, hvad skal det til for?, når de kække virksomhedspræster kommer på virksomhedsbesøg og der giver den hellige almindelige kirke naturligvis svar.

"Præcis det samme kan man sige om at spise fedtfattigt og motionere - hvad kommer det arbejdet ved? Det kommer selvfølgelig arbejdet ved - fordi mennesker kommer hinanden ved! Men mennesker er mere end vægt og BMI og kondital. Mennesket er krop og sjæl! Det må til at gå op for os!"

Så hvis du står i kantinen og tænker på at tage et stykke med sild og ellers har fået området afsikret for HR det ene og det andet, og du ser et kvindemenneske med let fugtige hænder der gnider sig nervøst imod hinanden, et alt for venligt smil og med kanten af en bibel stikkende ud af håndtasker nærme sig, så smid alt hvad du har i hænderen og

LØB FOR LIVET!

No comments: