Wednesday, April 8, 2009

For meget af en god ting

I modsætning til de fleste snusfornuftige, lutheraner her til lands er jeg af den opfattelse at man stort set ikke kan få nok af en god ting.
Jovist, det sker at man må udsætte nydelsen for rigtigt at værdsætte den gode ting. Et oplagt eksempel herpå er kiksekage hvor jeg personligt gerne vil strække nydelsen over et par dage.

Populistisk politik er ikke noget jeg har nogle problemer med. At der er politiker som bærer og (for nu at bruge et ynglingshadeord) italesætter holdninger og opfattelser som giver genlyd i den brede befolkning, er et helt nødvendig element for demokratiet.

Men jeg syntes nok at man som mindstemål kunne forlange et vis niveau på sin populisme. At det ligesom handlede om noget af en vis betydning.

Sædvandigvis er det sådan i danske politik at DF er de uofficielle mestre i at forsøge at udnytte eller selv rejse en folkelig forargelse til at skaffe sig selv indflydelse. DF kan med usvigelig sikkerhed læse EkstraBladet eller BT og fremdrage de elementer som vil blive diskuteret "hen over kakelborderne" som det frokostavislæsende segment småhånligt bliver betegnet af intelligentsiaen.

Men der skal være slut nu!
Som det vil være den politisk interesseret bekendt så er der en ny frisk bande af folkesocialister på kajen og en af dem som giver den allermest gas på Puch Monzaen er Pernille Vigsø Bagge.

Hun har fået øje på en overskrift i EkstreBladet med nogle hætteklædte unge mennesker med colt 45 i hånden og et vanvittigt blik.
10.000 unge bliver undervist i skydning i skolen!

Uha, uha - der er noget vi ikke kan lide - det må der sættes en stopper for.

På hendes blog uddyber hun hendes synspunkter:

"Jeg hader skydevåben, og anser dem for at være et nødvendigt onde til brug for politi og soldater på opgave. Selv jagt har jeg svært ved at forstå – hvorfor skal den gode naturoplevelse krydres med hagl og patroner?[]Problemet er, at skydevåben er konstrueret til at såre og dræbe. Uanset om vi kan lide det eller ej, er det deres primære funktion.
Derfor er jeg mildest talt heller ikke voldsomt begejstret for, at skydning er en disciplin der tilbydes ca. 10.000 skoleelever i de danske folkeskoler, som en del af idrætsundervisningen. Jeg mener ikke at danskere i almindelighed har brug for at kunne håndtere skydevåben. Jeg mener ikke vi skal fremme brugen af skydevåben, og skal skydeklubberne rekruttere medlemmer skal det efter min mening ske udenfor skoletiden."

Det er da helt korrekt at det er betænkeligt at idrætsklub hverver medlemmer med folkeskolens hjælp. Blot skal man betænke at langt de fleste idrætsklubber er ideelle foreninger. Der skal ikke skabes en profit.
Desuden må man vel antage at skydning ikke er den eneste idrætsgren de unge mennesker bliver præsenteret for.

Men man må spørge sig selv om hvor den fra SFs side højt besunget frihed i folkeskolen bliver af?
Er det rent faktisk SFs opfattelse at folketingsmedlemmer skal blande sig i hvilken idrætsgrene der skal undervises i?

Hvis ja, og det er vel svært at opfatte på nogen anden måde når SFs folkeskoleordfører udtaler sig skriftligt på SFs egen hjemmeside, så kunne det være interessant at vide hvor langt ned i planlægningen af undervisningen SFs syntes de skal have hands on?

Man kan i hver fald bemærke sig at SF ikke syntes at de skal blande sig i om der skal foregå forkyndelse i form af morgenbøn i folkeskolen, at de ikke har nogle bemærkninger til at den danske folkekirke fisker medlemmer blandt de yngste elever til deres indoktrineringsprogram "minikonfirmander" osv.

Ja, i princippet går SF ind for adskillelse af kirke og stat - et ærværdig synspunkt - i praksis er det ikke rigtigt noget man rigtig debattere.
SFs kirkeordfører (det er også Pernille Vigsø Bagge) har ikke skrevet en lyd om kirken på hendes blog i hverken 2008 eller 2009.

Man går og sparker til de nemme bolde i SF for tiden. Det er også i orden. Men måske man skule forsøge at have bare en lille smule anderledes politik på programmet.

No comments: