Tuesday, September 16, 2008

Ramadan, dan, dan, dannn

Hu, hej hvor det går.
Det blev Ramadan også i år.

Så skal vi være forarget skal vi.

Yes sir.

Først skal kommunen i Odense sige at "det ikke er en acceptabel adfærd" og "besluttet at lægge pres på kommunens skoler og forældre for at få dem til at skride ind over for elever, der faster".

Læs mere her

Hvordan denne skriden ind skal foregå står lidt hen i det uvisse. Som jeg lige læser det må der være tale om en henstilling, en vejledning. Det er åbenbart ikke tale om bortvisning eller tvangsfodring.

Begrundelsen er at børn "bliver træt og uoplagt" og det er vel som sådan ikke nogen særlig kontroversiel påstand, skulle man tro.

Men kun på overfladen hvor vi ikke-troende lever vores overfladisk liv, hvor vi bliver ukoncentreret når vi ikke får noget at drikke, gnavne og uoplagte når vi ikke får noget at spise, uden gudens klare stråleglans til at forklare os at "der er intet som helst belæg for at børnene tager skade" som Islamisk trossamfunds talskvinde, Bettina Meisner, forklarede da i hver fald denne undrende lytter i dagens (tirsdag den 16/9-2008) P1 debat.

Læs evt mere herfra trosamfundets egen omtale og her for DRs omtale af programmet.

Om hvorvidt at det ikke at indtage føde fra solopgang ikke medføre nogle nogle problemer må vel være et spørgsmål for fagkundskaben og her er en trofast ven for bibliotekaren, Ugeskrift for læger, som tilmed er online med deres artikler.
Det viser sig at der i de hvide kitlers verden også kan forekomme lidenskabelige fejder og tvister om noget som relativt enkelt som (halv)fastens indvirkning på den menneskelige organisme.

Der er i hver fald en heftig debat mellem to medicinstuderende, Abidah Ashraf og Müzeyyen Ôzgür og Helle Lykke Nielsen, Center for Mellemøststudier.
Den kan læses her.
Grundpåstanden er at næ, nej - der skam ingen der tager skade (de to studerende) og jo, det er! der fremført af
Helle Lykke Nielsen. Man kan jo selv vurdere hvem der vinder den debat.

Man kan læse hele debatten her - det er ikke kedeligt.

For de særligt videnbegærlige læsere kan der henvises til en søgning i Pubmed (den store internationale lægevidenskabelige database) på Ramadan - der er ca en 1200 hits, så har man lidt at lave på søndag.

Så er højrefløjen da blevet fornærmet og Islamisk trosamfund er blevet fornærmet over højrefløjen. Hvem mangler vi så?

Jo, vores allesammens lille skattemus fra Enhedslisten: Johanne Schmidt-Nielsen som skriver på politikken: Faste, folkeskole og usmagelig populisme
Uha, det er noget værre noget.

Vi tager et udsnit jeg særlig bed mærke i:
"At politikerne (kommunalpolitikere såvel som folketingsmedlemmer) skal blandes ind i eventuelle problemer med børn der er ukoncentrerede pga. faste, er til gengæld ikke andet end usmagelig populisme."

Hm, så politikere skal ikke blande sig i at elever er ukoncentrerede pga. deres indtag af føde.
Nej, hvor liberalt tænkte jeg så - hvor uventet frit og friskt fra enhedslistens side.

Så var der at en væmmelig mistanke slog mig - det kunne da vist ikke rigtig passe.
Var der ikke noget med mad og børn og enhedslisten?

Jovis var der så: Beslutningsforslag nr. 51 2006/1
Forslag til folketingsbeslutning om gratis og økologisk sund mad i skoler og daginstitutioner
Stillet af vores ven de autonomes poster-girl, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Men hvorfor skal madpakkerne så erstattes?

Ja, i debatten (1. beh) nævner fru Theil "Jeg vil sige, at de indlæringsvanskeligheder, som kommer
i kølvandet af ikke at få ordentlig kost, altså også er ting, man bærer rundt på resten af livet - og som i øvrigt er nogle af de mest stigmatiserende ting, man kan bære rundt på resten af livet i vores samfund."

Der er altså indlæringsvanskeligheder ved ikke at få ordenlig kost i skolen. Mon det også gælder for for unge og børn som faster fra solopgang til solnedgang?
Det er sikkert et populistisk spørgsmål.

Men hvis
Pernille Rosenkrantz-Theils ord stadig er Enhedslistens politik, så er der sådan set konsensus over hele det politiske spektrum om at hvis børn ikke får ordenlig mad i skoletiden, så får børene indlæringsvanskligheder.

Det er synd for Islamisk trossamfund - så står de igen alene.

Det er godt at de har troen at trøste sig ved.

Personligt er jeg enig med liberalismens duracel kanin - Anders Samuelsen som på sin blog skriver de vise ord: at regler ikke indføres for en syns skyld, hvor regeloverholdelse alligevel ikke kan sikres.

Der er vel ikke nogle som har tænkt sig at tvangsfodre ungerne, trods alt.

Skolen må undervise de børn som møder op, i den tilstand de nu er i.
Så må det være forældrenes ansvar at de børn kan modtage undervisning.

Mon ikke det var den nemmeste løsning for alle parter?

Så slap vi for den samme debat hvert år, og vi kunne også slippe for fremsættelsen af flere forslag om biodynamiske måltider i folkeskolen.

No comments: