Saturday, September 20, 2008

Helge i aktion!

I det omfang jeg har en ynglingsminister i den nuværende regering (hint: det har jeg nok ikke) så er det i hver fald ikke Helge Sander.

Men ret skal være ret, i den på bloggen tidligere behandlet historie, om googles nye browser, Chrome og fr. Hanne Agersnap (SF) helt usædvanlige omsorg for borgernes sikkerhed, som har givet sig udslag i dette himmelråbende tåbelige spørgsmål til ministeren:

"Er ministeren enig i, at Google Chrome er til fare for computersikkerheden, og i givet fald, vil ministeren så advare – både borgere, offentlige og private institutioner og firmaer – mod at installere den?" (spørgsmål S 2475) - der har Helge været på pletten.

I et sjældent klart øjeblik er Helge kommet i tanke om at dem måske var muligt for de fleste mennesker at tænke selv, og han kvitterer derfor med dette klare svar (alt kan findes på folketingets hjemmeside):

"Det er i sidste ende den enkelte borger, offentlige og private institution og firma, der selv skal vurdere, hvorvidt sikkerheden i et produkt er tilstrækkelig til at tage det i anvendelse.
I staten er dette princip indarbejdet i den fælles statslige standard for it-sikkerhedsprocesser (DS 484). Siden 1. januar 2007 har alle statens institutioner været forpligtet til at følge standarden, og Danske Regioner og KL anbefaler endvidere, at standarden følges af regioner og kommuner.
Gode råd til borgere og virksomheder om it-sikkerhed kan findes på it-borger.dk og netsikkernu.dk. Jeg kan desuden oplyse om, at det er på It-sikkerhedskomitéens program at behandle spørgsmålet om, hvordan it-sikkerheden i produkter generelt kan højnes i det danske samfund.
Afslutningsvist vil jeg gøre opmærksom på, det nævnte produkt er en såkaldt betaversion og dermed ikke en færdig version fra producentens side. Det er således ikke i overensstemmelse med god it-sikkerhedspraksis at benytte betaversioner i driftsmiljøer, medmindre slutbrugeren har foretaget en eksplicit vurdering af de derved forbundne risici."

Tak for den, Helge!

Jeg er udemærket klar over at der skal deles nogle ordførerskaber ud, når man er så stor en gruppe, og jeg kan også forstå at man som ny i folketinget har behov for at komme i gang med nogle spørgsmål, men men men...

Vi vil holde øje med fr. Agersnap for fremtiden - det tegner ikke godt.

Hun har selv kommenteret sagen på sin del af SFs site her, og her hvor et par brugere giver hende ganske godt modspil, bl.a. med det meget relevante spørgsmål om hvorfor der ikke skal sættes fokus på nogle af de programmer som folk virkelig bruger som Windows, eller Word, Eksplore i steden for en browser som måske kun vil være relevant i betaversionen for meget lille procentdel af den danske befolkning.

Hatten af til Trommen er død som gjorde redaktøren opmærksom på at spørgsmålet var blevet behandlet i folketinget.

Følg desuden også med Trommens mageløse grundige arbejde med Martin Henriksens (DF) mange spørgsmål til ministrene - det er ikke kedeligt


No comments: