Tuesday, March 2, 2010

Kender de det?

Man sider og hygger sig med en omgang Matador, Huset på Christianshavn, Krøniken og tænker ved sig selv - det kan være meget godt alt det der skuespil, rekvisitter, replikker, men hvor ville vi være hvis der ikke var de fede tidstypiske automobiler til at tilføje den sidste realisme?

Jeg ved at sådan har jeg det selv.
Og så er det jo dejligt at der er et parti som tager mine behov for realisme i mine danske kulturbærende tv-serier alvorligt.

Og det er ikke bare mundsvejr, det bliver taget op på landets højeste niveau.

Jeg præsentere årets foreløbigt bedste beslutningsforslag:

Forslag til folketingsbeslutning om veterankøretøjer Fremsat den 2. marts 2010 af René Christensen (DF) med flere.

Forslaget består af en række forslag til regelændringer der vil gøre det nemmere og billigere at bevare, føre, og erhverve veterankøretøjer b.la. ved at indføre et originalitetsbevis.
Dette originalitetsbevis vil give ejere af veterankøretøjer lempeligere vilkår og b.la. gøre det muligt for dem at "undtages fra forbud mod kørsel i eventuelt kommende miljøzoner i byerne".
I sandhed fremsynet at ville give undtagelser fra regler som endnu ikke er blevet vedtaget.
Og man tænker ikke bare lokalt. Der skal arbejdes for at gøre originalitetsbeviset international.

Forslagsstillerne har i den grad den kulturbevarende i veterankøretøjerne på sinde.
I en skøn, fri, fabulerende, essayistisk form begrunder de deres forslag således:

"Forslagsstillerne er af den opfattelse, at veterankøretøjer – såvel biler som motorcykler – er en væsentlig del af den danske kulturarv."

Naturligvis helt korrekt.

"Veterankøretøjer er med til, at historien huskes, og historiske billeder og filmklip kan ofte tidsbestemmes ud fra veterankøretøjer, der er med på billederne eller i filmklippene.
Det er vigtigt, at veterankøretøjer bevares. I forbindelse med indspilning af historiske film er veterankøretøjer vigtige rekvisitter. Kunne man f.eks. forestille sig film som Matador eller Krøniken uden veterankøretøjer?"

Det kan man vel dårligt forestille sig, nej. Og man kunne tilføre, ville man undvære veterankøretøjer i TV-serier som Matador eller Krøniken?.
Jeg nok at jeg taler for alle når jeg siger; nej, det ville vi ikke.

"Veterankøretøjer optræder i mange andre sammenhænge. F.eks. afholdes der mange motorløb udelukkende med veterankøretøjer, og ved mange bryllupper indgår ofte kørsel af brudeparret i veteranbil."

Bestemt - det tænker man ikke på hver dag, men det er rigtigt.
Og naturligvis skal der tænkes på miljøet, men der er jo også noget som hedder landets mentale miljø.

"Veterankøretøjer er ofte fra en tid, hvor der ikke var så stor fokus på energibesparende motorer, som der er i dag. Under hensyn til den vigtige kulturværdi som veterankøretøjer repræsenterer, er det vigtigt, at kommende miljøzoner ikke udelukker veterankøretøjer fra at køre i bymæssig bebyggelse.

Som tidligere anført kører veterankøretøjer ofte kun et fåtal kilometer årligt, og det vil derfor være synd at udelukke veterankøretøjer fra kørsel i byer med de herlighedsmæssige værdier, der f.eks. er i at benytte et veterankøretøj i forbindelse med bryllup og andre festlige lejligheder eller blot fordi ejeren skal »lufte« veterankøretøjet på en dejlig dansk sommerdag.

Et kørende veterankøretøj i byen vækker ofte opsigt – berettiget – og giver folk og fæ en lille god kulturhistorisk oplevelse med på vejen. Derfor skal veterankøretøjer fortsat være at finde blandt den øvrige kørende trafik i byerne og ikke udelukkes herfra på grund af eventuelt kommende miljøzoner."

En god lille kørende kulturhistorisk oplevelse!
Det skal ikke forhindres af nidkære embedsmænd, regler og eftersyn.
Det er godt for landets mentale sundhed. Hvis man har rødt blod i årene må man, som jeg, støtte dette forslag 100 procent!

Hatten af for DF.
Tit har de et image som nogle der bare vil forbyde og kontrolere.
Her viser de at de kan være positive også, med et forslag som vil komme alle borgere til gode.
Bravo!

No comments: