Monday, March 1, 2010

Karen Jespersen er Ayatollah Khomeini

Os faste lytter af Religionsrapporten har lagt øre til en del, men nogle gange bliver man alligevel overrasket.
I en del år har det været min lumske mistanke at en del af den borgerlige regering/bevægelse i Danmark har haft en (i nogle tilfælde slet skjult) dagsorden angående religion i det offentliges rum, at det mere har drejet sig om at promovere den lutheranske kristendom på bekostning af vore medborgere med en anden tro, som godt nok også har udspring i Mellemøsten, men ikke er kristendom.
Hvis ellers den skapsindige læser kan fange sådan en fin hentydning, der.
Men sådan er det åbenbart ikke.

I dagens udgave af Kristelig dagblad og i Religionsrapporten 1. marts, hiver Lektor i teologi ved Københavns Universitet Hans Raun Iversen krabasken frem og pisker vore syndige hoveder, og især (eks minister) Karen Jespersen.

Det vil ikke være faste læser af denne blog ubekendt at der for visse kirkelige kredse går der et spøgelse gennem Europa, sekularisering.
Det er et synspunkt Hans Raun Iversen i den grad deler.

"Men ser man på nyere tid, fører Karen Jespersen en ensretningspolitik, som minder mig mest om den islamiske revolution i Iran. Karen Jespersens mål er, at vi alle sammen skal være lige sekulære, og er der den mindste religiøse vibration, skal den holdes inden borde. Denne sekularisme er ikke en dansk tradition, og den stemmer ikke overens med dansk lovgivning, men den presses mere og mere ned over hovedet på os."

Nu er jeg ikke den store fan af Karen Jespersen, det er jeg ikke, men der må trods alt være en kant. Ayatollah Khomeini indførte som bekendt den islamiske version af fascismen i Iran og Karen Jespersens mange mange fejl ufortalt, så er der et stykke vej til det sekulær fascistiske samfund i Danmark.

Men på hvilken måde er Karen Jespersen Ayatollah Khomeini ifølge Iversen?
"De to ligner hinanden i spørgsmålet: Har vi lov til mangfoldighed? Svaret er nej. Den iranske befolkning kæmper for retten til mangfoldighed. Det er også der, kampen står i Danmark. Og den sekularisme, Karen Jespersen repræsenterer, er næsten lige så religiøs som Irans islamisme."

Vi bemærker det gamle triks fra religiøse side; sekularisme lig med ateisme lig med religion, fordi sådanne mennesker ikke tolke ud fra et religionsfrit standpunkt.

Er der så noget konkret Karen Jespersen har gjort?
"Tag for eksempel hendes modstand mod kvindemøder blandt muslimske kvinder. Lige så tåbeligt det ville være at påbyde alle muslimske kvinder at gå til kvindemøder, lige så tåbeligt er det af hende at skræppe op om, at det er udansk og forkert. Vel er det ej udansk. Kvinderne gik også til kvindemøder i Danmark i 1970'erne"

Det er jo dejligt at 1970'erne sådan bliver gjort til det danske, så kan jeg også være med med min opvækst. Det er så dansk og rigtigt i forhold til udansk og forkert.
Som jeg husker det var kritikken af de møder fra politisk hold båret af en bekymring, forargelse over at det var skolen som stod som officiel tilrettelægger af et møde hvor man udelukkede en af forældrene.
Det er efter min mening en både rimeligt og fornuftig kritik, især da indehavere af forældremyndigheden skal indkaldes til møder med skolen. I den optik er der ikke noget at komme efter.
Som jeg har forstået det så holdes møderne i et andet (offentligt) regi, hvorfor man blot må have den holdning at det er en uskik at kønsadskille indenfor det offentlige, når der ikke er en saglig grund.
Og nej, et møde om mobning i skolen er ikke en saglig grund, efter min mening.

Og så er det jo rigtig nok at kvinder holde møder i 1970'erne uden mænd, men det er nok svært for mennesker der i den grad er sovset ind i socialdemokratisk velfærdsstat at fatte, de møder var i privat regi.

Det er så svært at forstå for antisekularismefløjen at forstå at nogle aktiviteter altså kan holdes i privat regi, at hvis man ønsker at opretholde alle mulige traditioner så kan man gøre det helt selv.
Den mulighed findes også for de religiøse.

For Karen Jespersen (og de borgerlige) er ikke Ayatollah Khomeini. I bliver ikke tvunget til at opretholde en bestemt livsstil.
I kan gøre hvad i vil, for jer selv.

Men det er ikke godt nok for jer. I vil have staten til at understøtte det religiøse endnu mere.
I vil have reklame for minikonfirmander i skolen, hjælp til få de rigtige konfirmander til at komme til jeres "undervisning", og nu også Midikonfirmander. Den ide skal sikkert også promoveres gennem folkeskolen.

Der er plads til mangfoldighed. Hvis der er noget man er utilfreds med kan man oprette en friskole og lave alt de religiøs spas man kan finde på.
Jeg er overbevist om at samfundet står sig bedst ved at det offentliges rum bliver sekulær, heriblandt folkeskolen.
Hensynet til religiøse fridage osv kan virkeligt ikke være noget problem. Vi er for længst nået til den fine ordning at forældrene ret suverænt bestemmer om deres børn skal i skole eller på skiferie.
Man kan jo bare tage ungerne ud når Baal har fødselsdag.

No comments: