Thursday, January 14, 2010

Populisme med populisme på

Den senere tids patetiske politiske krumspring angående frokostordning i børnehaver fortjener vel en lille kommentar.

For et par måneder siden skrev jeg et lille indlæg Rotterne forlader den synkende skulde hvor jeg kikke lidt på de radikale og liberal alliances noget sære krabbegang, hvor de sådan prøvede at være lidt for og lidt imod for lige at kunne placere sig korrekt alt efter hvordan ordningen blev modtaget efter dens indførelse.

Det kunne man jo syntes var noget sært eftersom de selvsamme partier havde stemt for loven, Lovforslaget vedtaget med 65 stemmer (V, DF, KF, RV og LA) mod 45 (S, SF og EL).

Jeg vil ikke gentage mig selv, men hvordan kan nu Thor Pedersen (V), kalde forslaget »rendyrket socialisme«, når han selv var med til at vedtage det?
Hvordan kan "Liberal Alliance er direkte imod madordningen i sin nuværende form" når man selv har stemt for forslaget?
Og de konservative kører også med klatten for at undgå at nogen skyld falder på dem. De er friske på det hele angående loven:
"Både at ændre og afskaffe og alle mulige ting. Det er ikke en ordning, der er groet i min baghave. Den er blevet en del af finansloven for 2008 som et krav fra Liberal Alliance. Men de er løbet fra aftalen nu, så jeg kommer til mødet med åbent sind«, siger Vivi Kier.

De radikale er helt løbet fra det lovforslag de stemte for.
"Drop den foreslåede madordning. Den har vist sig at være for ringe og for ufleksibel. I stedet foreslår vi, at både skoler og børnehaver får ordninger, hvor institutionen tilbyder mad og forældrene kan vælge, om deres børn skal spise maden, eller om de skal have madpakke med hjemmefra. Betalingen skal ske særskilt og ikke over den generelle betaling for institutionspladsen. Forældre, der har mulighed for friplads, skal kunne få maden gratis,” siger Radikale Venstres socialordfører Anne Marie Geisler Andersen."
Fantastisk forslag i øvrigt og jo totalt ude i hampen hvis f.eks. 15 ud af 45 børn vil have institutionsmad, så skal en børnehave have et kæmpe system op at køre.

Der er mange gode grunde til at denne ide skulle være lagt i graven (læs mere her), men danske politikere har nu tilføjet ikke bare populisme, men populisme med populisme på.
Man stater med at vedtage et forslag man er helt sikker på at befolkningen vil elske, og da befolkningen så nægter at lade sige narre af den slags åbenlyse tricks, forsøger man at give det indtryk at man var imod hele ideen fra begyndelsen.

Man spørge sig selv om der i det hele taget var nogle politiker i salen den dag det forslag blev vedtaget.
Det virker ikke sådan.

8 comments:

Henrik Hansen said...

Kritikken af LA er billig og umoden. De har givet støtte til forslaget dengang flødebollen Khader ledet foretagenet og Simon Emil Ammitzbøll var ikke tilsluttet projektet. De var et andet parti.

LA skal bedømmes på deres handlinger efter landmødet i foråret 2009 hvor den mere rene liberale-linie blev vedtaget.

Skal socialdemokraterne også bedømmes på Thorvald Srauning udtalelser og løfter ?.

Mester Hargi said...

Villum Christensen var ordfører på det forslag.
Stemt ind for LA, medlem af LA, stadig medlem af LA.
Ja, det er rimeligt at bedømme et parti på deres gerninger indenfor den sidste valgperiode.

Henrik Hansen said...

Villum fandt først sig selv i foråret 2009

Torsten Sylvest said...

Det er jo med liberalister som med vejrhaner, i vindstille har de en fast karakter ...
Eller er det mon fordi Lars Seier Christensen har fundet ud af, at hans kone alligevel har tid til at smøre ungernes madpakke...

Torsten Sylvest said...

Særligt Thor Pedersens kommentar om "rendyrket Socialisme" vækker opsigt, som en fuldkommen stjerne stupid bemærkning om en lov han selv og hans borgerligt liberale venner har vedtaget.
Line Barfoed (den rendyrkede socialist) har foreslået, at de 400 mio. som regeringen vil give kommunerne til at betale nogle private catering firmaer for at masseproducere nogle triste madpakker til børnene (Jens Rohde kadler det "frossen institutionsmad") istedet gives direkte til daginstitutionerne, så de selv kan købe frugt og grønt ind og lave lækre og sunde retter som supplement til ungernes egne madpakker. Det lyder næsten for nemt, sundt, rigtigt og libralt for denne regering.

Henrik Hansen said...
This comment has been removed by the author.
Henrik Hansen said...

Det lyder næsten for nemt, sundt, rigtigt..........
liberal er nok ikke ord sylvest egentligt forstår.

Ja alting er meget billigt og nemt hvis man kan få andre til at betale for sine ting.

Hargi har adskellige gange påpeget at de maddpakker folk selv laver indtil nu har slået alle madordninger på næringsindhold. Madpakker er genereelt ikke problemmmet, ikke grunde til at folk bliver fede.

Og det virkelig problem med ordningen er jo at speciel sf-s middelklassen godt kan lide tanke om madordninger hvor alle får den samme gode nærings-rigtige kost , men når de ser resultatet, så skinner deres individualisme igennem, så vil man heller bage nan-brød selv til projektbarnet. Sylvest finder bare et land med skolemad som er fedt på den gode måde

Torsten Sylvest said...

Snik Snak og sludder for en sladder.
Hansen kan kaste sine håndmadder efter alle andre, så tosset han vil, men det er Hansens venner, Den borgerligt liberale regering og Liberal Alliance der har indført tåbeligheden - og besluttet at kaste offentlige midler efter den.
Du har da ganske ret: Lige den form for liberalisme har jeg ikke kunnet finde meget politisk teori om...
Line Barfoed foreslår blot, at man bruger de penge som regeringen og Liberal Alliance gerne vil kaste i grams, mere fornuftigt og lader daginstitutionerne selv forvalte dem.