Wednesday, November 11, 2009

Kyniske ugerning gjort forbudt

Nu skulle det så være helt sikkert at nydelsen af vandpibetobak bliver forbudt.

Sundhedsministeren lader forstå at han vil forbyde tobakken (Politiken online). Sundhedsministeren udtaler:

"Det er en rigtig dårlig idé med den søde vanedannende tobak i vandpiber (til forskel fra den usøde ikke-vanedannende tobak i cigaretter må man forstå - min kommentar) . Det er bekymrende, at den er blevet så populær blandt unge, og derfor er jeg ved at undersøge, hvordan vi kan gennemføre et forbud i Danmark"

Det er et perfekt populistisk forslag.
Man rammer unge mennesker som ikke har stemmeret (eller indvandre fra mellemøsten som så må undvære deres kulturelle nydelsesmiddel. Så kan de lære det.).
Man genere ikke industrien eller detailhandlen eftersom salget af vandpibetobak er meget begrænset.
Man signalere handlekraft.
Man signalere det brede tværpolitiske samarbejde.
Man kan klappe sig selv på skulderen næste gang man skal mødes i sundhedsudvalget og når kræftens bekæmpelse næste gang invitere på frokost kan man få lidt meget tiltrængt ros.

Især må det glæde selvgodhedens parti, det samarbejdende folkestyres trofaste støtter, moralens vogtere, det Radikale venstre (i samarbejde med SF) som allerede i oktober affyrede denne svada imod vandpibetobakken (sliktobak) som jeg citere i dens helhed:

"Sliktobak gør vore børn til rygere
Af KARL H. BORNHØFT OG LONE DYBKJÆR MF (SF), ORDFØRER FOR FOLKESUNDHED OG MF (R), SUNDHEDSORDFØRER , 21-okt-2009 08:10
Politiken | Kultur | Side 9
De radikale og SF kræver, at der øjeblikkeligt sættes en stopper for den kyniske ugerning, der kan gøre børn og unge afhængige af tobak - som i sidste ende kan koste børnene deres liv og helbred.
Hver måned dør der mere end 1.000 mennedetsker i Danmark af rygning, svarende til næsten en fjerdedel af alle dødsfald. Tobaksindustrien må være blottet for enhver skygge af moral og samvittighed, når de kan få sig selv til at producere sliktobak til børn!
Og det er både tankevækkende og besynderligt, at sundhedsministeren bliver ved med at ignorere dette stigende problem. "


Til alt held er sundhedsministeren så holdt op med at ignorere dette stigende problem.
Og godt det samme - kyniske ugerninger bør være forbudt, ved lov hvis intet andet hjælper.

No comments: