Friday, June 5, 2009

Den døde hest komme altid sidst i mål

I mit sidste indlæg gjorde jeg mig lidt morsom over de feststemte trin på stedet, Fru Marianne Jelved gjorde i forbindelse med tronfølgeloven.
Som en kåd urfugl hoppede hun hid og did, fra højre til venstre, frem og tilbage, skal skal-ikke, ja, nej, måske, indtil hun valgte partilinjen og sagde ja til folkeafstemningen.

Nu viser det sig at også selveste Uffe Ellemann, som man jo ellers ikke kan beskylde for at havde gjort meget brug af tvivlens nådegave, også har været i syv sind angående hvad han skulle stemme!

I Berlingske udtrykker han det således:
"Hvorfor der absolut skal være ligestilling omkring Kongehuset, som i bund og grund ikke er et ligestillingsspørgsmål, siger Uffe Ellemann-Jensen. "

Og det er jo for så vidt relevant nok. Nogle ville måske mene at det skyldes at kongehuset som sådan ikke rigtig hører til i et moderne samfund, og hvis afskaffede / privatiserende det så var vi ud over en masse problemer.

Nå, men til alles glæde så har Uffe gjort sin stilling klar og i Berlingske kan han nu meddele at han stemmer ja til tronfølgeloven.

Begrundelsen er b.la. denne:
"For det første bør der ikke i Danmark eksistere love, der giver det ene køn en fortrinsstilling frem for det andet. Og for det andet er det rigtigt at ændre loven på et tidspunkt, hvor der ikke er aktuelt behov for det. På den måde undgår man at blande dette helt specielle spørgsmål sammen med andre konstitutionelle spørgsmål"

Det er så fantastiske gode argumenter at man næsten angre at man har benyttet sit valgkort til en kunstpolitisk happening.

Den første del om at der ikke bør være fortrinsstilling for mænd overfor kvinder (eller vise versa naturligvis, men hvor optræder det lige?) er svært at være uenig i.

Ideen om at man skal stemme om noget før det er aktuelt (med tronfølgeloven taler vi om en tidshorisont på mindst 30-40 år) er ærligt taget noget mystisk.
Jeg syntes jo f.eks. at folkeafstemning angående euroen med fordel kunne placeres i et fornuftigt tidsrum op til at det var muligt at indføre euroen (eller ikke alt som folkeafstemningen faldt ud).

indenfor de næste 50 år kunne det måske også være relevant at genindføre guldmøndfoden.
Det kunne vi jo også tage en folkestemning om?

Mens der tænkes over hvem der skal stemmes på til Europaparlamentet kan man jo forestille sig Uffe Ellemann-Jensen og Marianne Jelved i heftig tête-à-tête mens de danser de forbudte trin.

No comments: