Friday, May 8, 2015

Skuffet er man vel ikke

Intet kan vel rigtig overraske, men at de Radikale venstre fra ministerside direkte går ind i kampen for at få flere børn døbte, er da... overraskende.

Men det er ikke destomindre det vores ven Kirkeminister Marianne Jelved har valgt at bruge støvens år til inde i trosministeriet.

"Det sker på baggrund af et samråd, hvor kirkeministeren har opfordret biskopperne til at indsamle viden om, hvordan man arbejder lokalt med at få dåbsprocenten i vejret i stifterne.
- Det er bekymrende, og jeg mener, at folkekirken har al mulig grund til at forstærke indsatsen for at vende tendensen. Det er helt afgørende, at folkekirken også fremover har solid opbakning i befolkningen, udtaler kirkeminister Marianne Jelved i en pressemeddelelse fra Kirkeministeriet."

 Det er helt afgørende, at folkekirken også fremover har solid opbakning i befolkningen, ja - det er det vel eller måske er det ikke.
Jeg syntes mest det sidste.

Det er så åbenbart ikke Marianne Jelved og det radikale venstres politik.

De radikale - Danmarks folkekirkeparti.


2 comments:

Henrik Hansen said...

En gravhøj, det radikale frisind og deres gamle fine kirkepoliti begravet der ?. Googler du folkekiren og de radikale kommer du til denne tekst

Religion handler om, hvad mennesker tror, og hvordan de lever. Det er en privatsag, som staten som udgangspunkt ikke bør blande sig i. Derfor ønsker Radikale Venstre at indfri Grundlovens løfteparagraf om, at folkekirkens forfatning ordnes ved lov. Den sekulariseringsproces, som er foregået i Danmark siden reformationen, skal føres til ende.
https://radikale.dk/content/kirke-og-religion?gclid=CjwKEAjwj9GqBRCRlPram97Xk3ESJADrN7IeGXHltGlsdrlL4rBgVm4GFlZoNx2_PF3fI80L1JQxzRoC5nzw_wcB

------

Amen Kunne man næsten tilføje. Nu er det er altså afgørende for de radikale at staten hjælper med, at et trossamfund har god tilgang til sine ceremonier, dybt mærkeligt og trist. Et tu Marianne..

Mester Hargi said...

Billedet er åbent for fortolkning - men du er nok ikke meget galt i den læsning...
Man kunne forvente at en konservativ kirkeminister sige den slags - men det viser vel bare hvor hurtigt man (i hendes tilfælde igen) bliver en del af systemet.