Thursday, November 29, 2012

Elton John - for helvede

Hvis man savner et bevis på at nogle mennesker simpelhen bare får læst alt, alt, alt for meget i koranen, så er det islamiske parti PAS fra Malaysia en øjenåbner.
Det må være svært nok at være Elton på sådan en helt almindelig dag - hvilken sammensætning af mintgrøn og pink kræver verden at man har på i dag og er man nødt til spille den der sang om Diana for 10.000ende gang? - men man skal også leve i en verden hvor partiet PAS kræver at ens koncert i Kuala Lumpur aflyses, fordi:
Kunstnere, som er involveret i aktiviteter for bøsser og lesbiske, skal ikke have lov til at optræde i Malaysia. De fremmer de forkerte værdier. Vi forlanger, at myndighederne aflyser denne umoralske begivenhed for at beskytte vores samfund mod socialt forfald.«
John agter dog at optræde og hatten af for det.
Så kan man jo sige, hvis man bare har lidt indsigt i Malaysias politik, at PAS bare er et oppositionsparti uden den store indflydelse, men desværre så er den officielle politik overfor homoseksuelle ikke meget bedre:
Homoseksualitet straffes i Malaysia med op til 20 års fængsel eller piskeslag.

Sommetider er det der politik noget svært noget - men sommetider er det også noget let noget.
I spørgsmålet vil jeg have en verden med Elton John eller en verden uden, så er jeg på med holdet.


Tribut til John - 1975 Pinball Wizard - bare skru op for hi-fi anlægget og husk på at også Elton John var rigtig hip engang

No comments: