Wednesday, September 1, 2010

Ros til Haarder

Vi roser givet ikke vores fine (tidligere) undervisningsminister Haarder nok, både her på bloggen og i verden som sådan.
Faktisk er det mest kritik når vi endelig nedlader os til at beskæftige os med ham.

Som nu f.eks. da kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk kommune besluttede at flytte konfirmationsforberedelsen fra morgentimerne til om eftermiddagen, hvorefter det lokale kleresi straks trak folkeskoleloven samt et syndefald af oldgamle regler og vejledninger.

Skarpt sekunderet af Haarder:
"Jeg beklager meget, hvis man i Lyngby-Taarbæk uden stærke grunde vælger at lægge konfirmandundervisningen, så den skal konkurrere med frivillig idræt og andre fritidsaktiviteter."

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Marlene Harpsøe var naturligvis også oppe på lakridserne:
"Jeg vil bede ministeren om at indskærpe over for kommunalbestyrelsen, at det ikke dur at lægge konfirmationen om eftermiddagen, hvor elever går til fodbold og andre fritidsaktiviteter. Der må Bertel Haarder op på dupperne."

Og så troede man jo ligesom at den bold var lagt død. Reglerne om konfirmationsforberedelsen skulle ikke ændres, og hvis de skulle ændres så udelukkende for at stramme dem.

Men der tro man fejl.

Den hemmelige Haarder har i det skjulte arbejdet som en femte kolonne for at udstøde kirken fra folkeskolen.
Den skarpe Kristelig dagblad har historien:
Ny lov kan skubbe skolen væk fra kirken
Båndet mellem folkekirke og folkeskole løsnes nu yderligere. For en ny lov betyder, at folkeskolerne fremover kan vælge at undervise i kristendomskundskab i 7. og 8. klasse på det tidspunkt, hvor eleverne ellers normalt går til konfirmationsforberedelse hos præsten. Og det kan komme til at betyde, at konfirmandtimerne bliver rykket til om eftermiddagen.

Uha, naturligvis er man meget bekymret i kirkelige kredse:
Den Danske Præsteforening er kritisk over for udsigten til denne ændring:
"Det rejser nogle problemer. For det er meget uhensigtsmæssigt, hvis konfirmandtimerne ikke ligger om morgenen. Så har folkekirken svært ved at yde den service, som den skal yde, eksempelvis begravelser og plejehjemsgudstjenester, der også ligger om eftermiddagen.

Den pågældende lov er fremlagt af Haarder, men er færdiggjort af den ny undervisningsminister Tina Nedergaard.

Det besynderlige er at lovforslaget er vedtaget enstemmigt, b.la. af Marlene Harpsøe in person, uden at det en eneste gang er nævnt at loven vil have som konsekvens at udstøde kirken fra folkeskolen.
Faktisk er hensynet til konfirmationsforberedelsen ikke nævnt en eneste gang under forhandlingerne i folketinget.

Det kunne jo få en til at overveje om Haarder, Marlene Harpsøe med videre i virkeligheden ikke tager problemet med hvor på dagen konfirmationsforberedelsen bliver placeret (på trods af deres voldsomme forsvar for dens placering i morgentimerne) alvorligt ELLER
om Kristelig dagblad, Den Danske Præsteforening og andre kristelige i virkeligheden ikke er nogle hystader som ser den snarlige undergang for den danske folkekirke bag hver eneste hjørne?