Sunday, March 14, 2010

Men så kom der en radikal forbi

Ligesom man tror at nu kan det ikke blive mere fjollet, nu kan man da ikke komme længere ned i detaljen, nu har man da nået grænsen for hvad politikere kan beskæftige sig så, ja. så kommer der en radikal forbi.

De radikales Kirsten Lee ( medlem af Region Hovedstaden) har vi ikke hørt så meget til på det sidste, nok ikke med hendes gode vilje, men det betyder jo ikke at hun ikke arbejder utrætteligt på at forbedre folkesundheden, hvad enten folket vil eller ej.

Hendes sidste fortræffelige forslag går i alt sin simpelhed ud på at forbyde salg af tobaksvare i de kiosker der befinder sig på hospitalernes områder.

"Et stort antal hospitaler i hovedstadsområdet sælger cigaretter og i nogle tilfælde også alkohol fra deres kiosker og cafeteriaer." (Berlingske)

Det er ikke noget for Kirsten:

"Det er beskæmmende, at man sælger de stoffer, som er skyld i de komplikationer, som en stor del af vores patienter indlægges med." og
"Det kan ikke nytte, at man kan få den slags på hospitalerne." og!
"Det bør simpelthen ikke sælges de steder, siger Kirsten Lee til berlingske.dk."

og så skulle det ligesom stå klart for enhver at Kirsten Lee ikke mener at der skal sælges tobak på hospitaler i Danmark.

Også spiritus har Kirsten Lees bevågenhed:
"Vi har flere hundrede tusinde alkohol-misbrugere herhjemme, så det dur ikke, at der sælges alkohol på hospitalerne."

Eller nede i Netto, på tanken, eller i kiosken kunne man tilføje.
Det bliver nok det næste.

De radikale kan nu ellers godt lide at have tillid til folk, jeg mindes at de havde noget med en tillidsreform:
"Vi har stor tillid til at skoler, børnehaver, ældrecentre og institutioner har de bedste forudsætninger for at vide, hvordan opgaverne løses bedst. "

Men det gælder så åbenbart ikke når der er noget så vigtigt som muligheden for at bestemme over andre, folkesundheden.

For det viser sig jo naturligvis at der er nogle hospitaler som på helt egen hånd, med deres faglige forudsætninger, har besluttet sig for at forbyde salg af tobak på deres hospitaler.

Og med de radikales naturlige tillid til fagligeheden hos de ansatte medarbejder og ledelse må det vel også forudsættes at på de hospitaler hvor der sælges tobak er den beslutningen blevet truffet efter de bedste faglige kriterier og i forhold til netop de patientgrupper som benyttes deres hospital?

Eller det kan man nok ikke forudsætte, så det må man heller beslutte fra politisk hold.

Der er tit perlegrus på kirkegårde og Kirsten ved du hvad?
For rigtig mange af os er det sådan at vi bliver rigtig triste til mode når vi hører lyden af perlegrus imod nypudset sorte sko.
Jeg mener sådan rigtig kede af det på den ufede måde, som kan fører til depression og nedsat arbejdsevne.

Vil du ikke gøre noget ved det, Kirsten?
Kan vi regne med dig?

2 comments:

WilliamJansen said...

Løkke er sprunget med på Benny Engelbrechts galej.

http://www.180grader.dk/Sladder/loekke-om-rigets-tilstand-og-x-faktor-ved-enhver-valghandling-skal-der-vaere-orden-i-tingene

Jeg vil mene, at De Radikale har en skygge af en pointe, men det dominerende indtryk jeg efterlades med er en total mangel på forståelse på visse menneskers behov og evner ud i behov-forskydning. De Radikale er et ekstremt snobbet parti.

Mester Hargi said...

Naturligvis er det da korrekt at der er noget paradoksalt ved at sælge tobak på hospitaler til mennesker med f.eks. hjerte-kar sygdomme, men man kræver jo heller ikke at folk skal transportere sig til hospitalet til fods, selv om trafikken er en af de helt store dræbere.

Det er forøvrigt ganske fifigt at du forsøger at indføre begrebet en "Engelbrecht" om den slags mini enkelsags politik.
Det kunne være sjov hvis det slog an.