Friday, February 19, 2010

Det kan blive småt for enhver II

Sidst skrev jeg (det er nok en fordel for evt nye læsere at starte der) lidt om den tåbelige sag angående hvad Lars Lykkes personlige politiske rådgiver, Søs Marie Serup havde skrevet på sin Facebook.

Der var det især Socialdemokratiets Benny Engelbrecht som havde fået tilladelse til at finde de højstemte toner frem.
Dagen efter har man så sendt endnu en ridder af den forsultet slavehærs runde bord i felten.
Den bornholmske charmør Jeppe Kofod giver på festligste vis "sagen" endnu et tur rundt i manegen i hans ellers ret kedsommelige blog på Politiken.

Som altid når andet geled af forarget folketingspolitikere skal kommentere en sag er Jeppe ikke bange for at give den en ekstra spand kul.

"Imidlertid var min overraskelse stor, da statsministerens spindoktor endnu engang sprang ud som politiker ved at udtale sig på facebook (som åbenbart er mere eller mindre offentlig tilgængelig)"

Her vil den opmærksomme læser bemærke at de eneste kilder Socialdemokraterne nævner i deres skriftlige spørgsmål til ministeren er en artikel i Berlingske tidende og en artikel i Politiken (Er statsministeren enig med sin spindoktor i at bla bla bla jf. Berlingske.dk 17. februar 2010?)

Søs Marie Serups Facebook er ikke offentlig, det er ikke en kronik i Politiken eller Information.
Men Søs Marie Serup skulle måske nok sortere lidt i hendes "venner" som ikke har noget problem med lække hendes skriverier på Facebook.

Søs Marie Serup skriver vel på Facebook om hvad der optager hende. Det er det steds natur og da Søs Marie Serup formodenlig ikke laver ret meget andet end at arbejde, skriver hun b.la. om det.
Er der krav om at offentlige ansatte kun må skrive om korsstingbroderi?

Åbenbart ifølge Socialdemokratiet.

Jeppe ligger ellers godt ud:
"Jeg skal være den første til at forsvare spindoktorens ytringsfrihed. Hun er i sin gode ret til at sige, hvad hun vil som privatperson."

Det var dejligt, tak for det.
Men det må hun så ikke alligevel.

"Imidlertid er hun ikke kun en tilfældig privatperson, men statsministerens skattefinansierede ikke-folkevalgte embedsmand. Med hendes uforsigtighed, qua hendes position, bliver hun selv til politiker i stedet for rådgiver."

Uforsigtig?, man skriver noget på Facebook. Ikke noget ulovligt, ikke noget kontroversielt, ikke noget afslørende, men bare en mening, en opfattelse.
Den ytringsfrihed skal man åbenbart ikke have efter Socialdemokratiets opfattelse.

Og alt dette handler naturligvis overhovedet ikke om Søs Marie Serup og hendes private skriverier, men er et angreb på statsministeren.
Det er klart.
Man syntes jo bare at det var muligt at finde noget i statsministerens embedsførelse at kritisere, i stedet for at angribe embedsmænds ytringsfrihed og spilde folketingets tid med tåbelige spørgsmål.

Hvor langt vil Socialdemokratiet gå for at finde en bar røv at trutte i?

No comments: