Kristelig dagblad går sine egne veje - deres nyeste feature er at spørge de danske partiers ungdomsafdelinger hvordan de står i "værdispørgsmål" (anførselstegn da det efter min mening også er et værdispørgsmål at beslutter om der skal lægges nye skinner mellem Roskilde og København).
Og naturligvis skal der også tages stilling til bøn i folkeskolen, som trofaste læser af bloggen ved, et emne jeg har behandlet en del gange.
Og det vister sig til min skræk (men ikke overraskelse) at der blandt ungdomspartierne er et flertal for at bevare muligheden for bøn i folkeskolen.
Ikke overraskende er det DF som klarest spiller ud
"Dansk Folkepartis Ungdom synes, det er en god ting at kunne fadervor, men landsformand Allan Steen Hansen er indstillet på, at det hører til i de yngre klasser.
- Senere hen kan man så vurdere, om man fortsat vil bede fadervor. Det er en udmærket remse, som siger noget om kristendommen."
Sådan noget religiøs indoktrinering er da bedst til de helt små - siden hen har vi andere metoden mein Herr, eller hvordan skal det forstås?
Der tegner sig et billede af at de borgerlige partier er for muligheden af bøn i folkeskolen, mens de røde partier er imod. Så har vi i den omgang fået de radikale endegyldigt placeret i den røde stue, men det gider de vel ikke en gang benægte nu om stunder.
Jeg tror dog at radikal ungdom her går længere end moderpartiet, som vist nok mener at det er noget den enkelte skole selv må bestemme.
Den politiske situation kan naturligvis ændre sig, men som det ser ud nu er der materiale til mange års forargelse endnu over religiøs forkyndelse i folkeskolen.
Til gengæld er der håb forude med hensyn til at få kristendomsundervisningen erstattet med religion.
Kun DFU er imod at afskaffe det med denne vidunderlige begrundelse, bragt i sin fulde længde:
"Selvom man kan stille spørgsmålstegn ved, om alt er historisk korrekt, fortæller historierne alligevel noget om næstekærligheden og moralbegreber i gamle dage, siger landsformand Allan Steen Hansen.
Han mener ikke, at det er nok at lade kristendom indgå som en del af et bredere fag med navnet 'religion'.
- Man tager ikke skade af at høre om andre religioner, men man er nødt til at sætte begrænsninger for, hvor meget der er relevant at putte ind i hovedet på andre mennesker. Man må fokusere på det mest relevante, som vi mener er kristendommen, siger DFU-formanden."
Man er nødt til at sætte begrænsninger for, hvor meget der er relevant at putte ind i hovedet på andre mennesker - jovist, jovist - det er man da.
Man skal vel ikke nødvendigvis regne med at landsformand Allan Steen Hansen har en meget stor politisk karriere foran sig?
"Voksenpartiernes" holdning til det spørgsmål kan ses her.
No comments:
Post a Comment