Wednesday, April 1, 2009

Herre Jemini

Selv om det er 1. april er det ganske vist...
"Fem supermarkeds- og tankstationkæder har besluttet at fjerne vandpibetobak fra hylderne" skriver Kræftens bekæmpelse glad og fro på deres hjemmeside.

Jeg har tidligere skrevet om ungdommens uskyldige glæder (i posten Snart går de vel også med snabelsko), som skal bekæmpes med alle til rådighed stående midler for at forhindre dem i at glide ud i et misbrug af "rigtig" røgtobak.

Og det er jo pænt af Coop, SuperBest, KIWI Minipris, Rema 1000 og Statoil at indgå en frivillig aftale om ikke at fører det grimme sliktobak på deres hylder.

Sidst jeg behandlede emnet skrev jeg at
"
Alt dette postyr bygger på en enkelt kilde - Statens Institut for Folkesundhed - som b.la. "forske i den danske befolknings sundhed og sygelighed og i sundhedsvæsenets funktion med særlig vægt på anvendelsesorienteret forskning".
Og er det nu så alvorligt?
"Unge ryger typisk vandpibe nogle få gange f.eks. til fester eller sammen med venner. Derfor er det typiske vandpibeforbrug også væsentligt mindre, end hvad man generelt ser blandt unge cigaretrygere. "

Det er stadig rigtigt. Der er ikke kommet nogen ny undersøgelse af emnet, der er ikke fremkommet nogen ny viden.

Men nu skal jeg hjælpe Kræftens bekæmpelse, Coop, SuperBest, KIWI Minipris, Rema 1000 og Statoil med noget rigtig viden.

Helt almindelig tobaksrygning er smadrefarlig, folk dør af tobaksrygning, folk får alle mulige former for sygdomme af tobaksrygning, det er bare rigtig farligt med det rygning, kære venner.

Og ved i hvad?

Hvis i sådan rigtig for alvor bekymrede jer om befolkningens sundhedstilstand så holdter i op med at føre de rigtig grimme tobaksvare, som opfordre til ensom nydelse mange gang på en dag for brugerne.

Så kunne i måske føre nogle tobaksvare som opfordre til begrænset, socialt nydelse i stedet for, f.eks. tobak til vandpibe.

1 comment:

Anonymous said...

Smadrefarlig -fedt ord :o)