Sunday, December 1, 2013

En valgforsker siger noget fornuftigt

Så er det med at lige spidse ørerene.
Det er på Danmarks radio og emner er disse voldsomme mængder af højreradikale, som alskens researchkollektiver, medier og andre mennesker med alt for god tid, har travlt med at forklare den intetanende og falsk bevidsthedsopfyldte, ølddrikkende, fast food ædende, sexistiske og hetronormative vælgerbefolkning er på nippet til at overtage det hæderkronede danske demokrati, en kommune, en region ad gangen.
Ikke med et brag, men med et klynk skal verden forgå, som digteren skriver.
Men er det rigtigt?
Videnskaben komme os til undsætning, valgvidenskaben. Det er godt nok ikke en af de hårde naturvidenskaber som jeg personlig fæster mest lid til, men nuvel samfundsvidenskaberne er dog også videnskaber og som sådan potentielt troværdige.
Nej, det er ikke en rigtig antagelse.
Det er bare ikke rigtig, det er så langt fra rigtigt at man må sige det modsatte - nej, der findes ingen højreradikal demokratisk trussel imod det danske demokrati.
Hvem ved, det kan være højregruppe, som netop i dette nu, planlægger at overtage magten i Danmark ved vold og det kan muligvis være at de også kan lykkes med det projekt.
Men vær evigt forvisset om at skulle der findes højregrupper, som havde bare den mindste mulighed for at lykkes med at voldeligt statskup, så er de på ingen måde forbundet med den gruppe af højreradikale nulboner, der stiller op til lokalvalg i Danmark.
17.419 stemmer ved både regions- og kommunalvalg var hvad det kunne blive til for de 8 højreradikale lister.
Det er jo i og for sig ikke mange når man betænker at hver eneste stemmeberettiget borger var udstyret med to stemmer ved lokalvalget.
Man kunne faktisk fristes til at sige at det er forsvindende lidt, eller som valgforsker Rune Stubager udtrykker det: "et marginalt, politisk fænomen, der ikke har været i nærheden af politisk repræsentation nogensinde"

2 comments:

Henrik Hansen said...

Det sidste er ikke rigtig at de aldrig har været i nærheden af repræsentattion. Vi har faktisk haft vi et eks. på at et parti klart til højre eller mere nationalt end end DF er blevet valgt. I 1993 ( faktisk før DF). Partiet Holger Danske blev valgt til Struer byråd. Jeg kan sjovt nok så ikke huske noget for deres performance i byrådet. Men de fik over 700 stemmer i den lille kommune med murer Kaj Villy Viladseni spidsen, som var en del af miljøet omkring den Danske forening. Han sad i byrådet til han blev blev erklæret uegnet pga en voldsdom mod en 14 årig dreng i 16/9 1997. Han genopstillet ikke og parti dødet ud. Og det er jo interessant at det er 20 år siden og siden har redox råbt ulven kommer.

Mester Hargi said...

Man bliver et klogere menneske ved at benytte internettet.
En svale gør ingen sommer, men de højreradikale er så blevet repræsenteret en gang, på 20 år i en kommune.
Det er måske lidt pinligt at en valgforsker ikke ved den slags, men som altid kommer vor ven valgconnoisseuren Henrik Hansen til undsætning.
Fandt lidt om Kaj Villy Villadsens bedrifter i byrådet i denne artikel:
http://www.socialister.dk/avis/visartikel.asp?art=10534
"han har sendt et brev på kommunens brevpapir til 7 udenlandske ambassader. I brevet truer han med bål og brand, hvis de ikke indstiller “deres eksport af kriminelle og sociale overskudselementer”."
Skønt - en omvendt proto Muhammedkrise.