Sunday, August 23, 2009

Piv, piv

Man har det hårdt som folkekirkekristen for tiden.
Socialdemokraterne har tilladt sig at være af den opfattelse at forkyndelse i form af fællesbøn ikke hører hjemme i folkeskolen, og selveste de Konservative har svigtet, med spørgsmålet om forbud imod bederum i offentlige skoler.
Som de konservative så går ind for (i deres nyeste udspil: Demokratisk integration) - "Der skal ikke være bederum på skoler og gymnasier." og ikke rigtig går ind for, når det kommer til stykket (Kristeligt dagblad):

"Men det ændrer ikke på, at det, vi taler om, er, at vi ikke bryder os om bederum – der er ikke tale om et forbud, og forslaget gælder kun ungdomsuddannelserne – og det betyder ikke, at man ikke stadig kan forsamles i religiøst øjemed. Man vil for eksempel fortsat kunne mødes spontant og synge en salme eller bede en bøn, siger Charlotte Dyremose."

Mageløst eksempel på totalt forvrøvlet argumentation. Det er lige før man fæster lid til de spekulationer som opfatter Naser Khader som en slags vejsidebombe, snedigt placeret af Centrum/venstre for at demontere højrefløjen.
Men det er da lige før den gode Dyremose goes one better på Naser i dette tilfælde.

Det kan alligevel blive for hedt for de gode kristne som f.eks. Morten Thomsen Højsgaard, lederskribent på Kristelig dagblad.

"Hele landet har i år skullet diskutere fadervors plads i folkeskolen, kirkens rolle i civilregistreringen, nye former for begravelser i uindviet jord og – senest – alternative, ateistiske ritualer for livets store højdepunkter. Ret beset er det et fåtal af danskerne, som har været utilfredse med de tilbud, som skole og kirke ellers har ligget inde med. Men ateisterne har med medievante og ivrige frontfigurer i spidsen alligevel fået hele det politiske system i tale."

Nu ved jeg ikke lige om jeg vil kalde folkene i Humanistisk samfund for medievante, ivrige måske ok. Socialdemokraterne er vel ikke ateister som udgangspunkt, der findes mange præster i SF (og mange præster som er SFer kunne man tilføje) og sådan er der i det hele taget så meget som ikke lige flugter så godt med lederen, når man tænker sig om.
Jeg tror ikke der er den helt store ateistiske sammensværgelse i gang, men måske der er en lille positiv (efter min smag) tendens til at der er en debat om hvor meget religion der skal være i det offentliges rum og den debat tit munder ud i at vi er nogle som syntes der skulle være noget mindre.

Der bliver filet mere på den kendte gamle melodi om at alt var bedre i gamle dag:
"Og alt imens politikerne som i denne uge har haft travlt med at bekæmpe hinanden både på tværs af partiskel og i interne stridigheder om religionens plads i det offentlige rum, ja, så har ateisterne ofte formået at stå uantastede på sidelinjen som videnskabens og fornuftens og klogskabens store vogtere mod formørkede, religiøse fortidslevn."

Ja, det er noget værre noget at vi er nogle som tillader os at stille spørgsmålstegn ved tingenes tilstand, og det er da også helt fair at i ønsker at bevare status quo.
Men skal i pive så meget, især når jeg i min datters børnehave en morgen kan finde fire, fire, opslag angående børngudstjeneste?

Så skal i ikke komme og klage over at "ateisterne har med medievante og ivrige frontfigurer i spidsen alligevel fået hele det politiske system i tale".

I har vist ikke selv nogle problemer med at bruge de fleste midler på at få befolkningen i tage.

Nu må i holde op med at pive.

No comments: