Sunday, May 31, 2009

Sig nej til misbrug af din tid og statens penge

og lad være med at stem til folkeafstemningen om tronfølgeloven!

(Danmark, 2009 - mixed media)

For mennesker uden kunstnerisk åre, eller tid til at udforske sammen, kan valgkortet benyttes til en udmærket papirflyver, til glæde for både små og store.

Thursday, May 28, 2009

Rørende blufærdighed


Bemærk "Billederne bliver ikke oploadet på nettet".
Nok er man med i en Miss Wet T-Shirts (?), men der må være en blonde.

Tuesday, May 26, 2009

Min gud vil ikke have at jeg går i svømmehallen, ligsom ikk´

Nu må det stoppe.

I en nys publiceret undersøgelse, foretaget af Politiken, viser det sig at et antal folkeskoler tager religiøse hensyn til deres elver.

Dette hensyn giver sig udtryk på forskelige måder (mine kommentarer med fed):

"182 ud af 619 adspurgte skoleledere ja til, at de tager religiøse hensyn.
- Særlige fridage omkring religiøse højtider: 105.
Hul i det, børn bliver jo taget ud af skolen hele tiden for at komme på skiferie og tante Odas begravelse.
- Særlige badeforanstaltninger: 94.
Noget mærkeligt noget, men man må vel regne med at alle har ret til at benytte de særlige foranstaltninger, hvad de så går ud på?
Det er nok ikke noget med fællesbadning for drenge og piger i de øverste klasser.
- Særlige hensyn ved fællesspisning: 90.
Jeg har også været til fællesspisning i børnehaven med en særlig halal grill, det kan vel nok gå. Men ellers kan ungerne vel bare æde deres madpakker i ro og orden.
- Undgår salmer under fællessang: 9.
Ja, tak en fin praksis som kunne udvides til folkeskolen.
- Fritagelse fra svømning: 7."

Hvad for en fisk?
Svømning i folkeskolen er undervisning.
Der er et fag man kan blive fritaget i folkeskolen - det er kristendom. Ellers er der ikke tale om et tag selv bord.
Jeg mener naturligvis at faget kristendom burde laves om til et religionsfag, som naturligvis skulle være obligatorisk.
Men svømning som led i idrætsundervisningen kan der da ikke undtages fra med en religiøs begrundelse.
Der er jo ikke tvunget skolegang i Danmark. Der er undervisningspligt, men den pligt kan man da nemt løse i eget eller privat regi.
Hvis man har valgt (forældrene på vegne af deres umyndige børn) folkeskolen, så må man accepterer den obligatoriske undervisning der pågår der.

Hvad bliver det næste man skal fritages for?

Matematik, fordi det forsøger at sætte guds uforklarlige skaberværk på tal og formler?

Sunday, May 24, 2009

Jeg vil også være med i skrigosfæren!

Måske der er nogle som kan huske hvordan det var at være den sidste som blev taget når der skulle spilles rundbold eller fodbold i skolen?
Hvilken pine det var at vente mens selv den fede hjulbenet fyr med brillerne blev taget før en, og den rødhårdet idiot uden boldøje.

Sådan er det også i blogverden har jeg lige opdaget.
Til min sorg er jeg ikke med på Modpress´s blogsamling skrigosfæren.

For dem som ikke kender Modpress er det en blog hvis indhold skrives af to veteraner fra "det alternative miljø", "kredsen omkring Rune Engelbreth Larsen", "alte Minoritetsparti kammerater" osv, osv; Allan "Mavepuster" Lindemark og Carsten Agger.

Indholdet er hvad man uden at fornærme nogle, kan kalde på den kritiske side overfor den nuværende regering, dens politik, dens menneskesyn, det økonomiske system i verden, verdens tilstand i alt almindelighed og så er man ikke så fjollet med Bush og også noget skeptisk overfor Obama.

Skrigosfæren er (taget fra siden):
"En samling af de mest højreorienterede blogs i det, jeg tidligere selv har kaldt skrigosfæren - kendetegnet ved en højspændt, ha-stemt retorik og en nærmest antisemitisk modvilje mod muslimer og islam.
Et godt sted at holde fingeren på en ikke altid lige appetitlig puls."

Samlingen er just blevet opdateret "en uundværlig kilde for den, der gerne vil dokumentere niveauet på Danmarks store og meget højtråbende ekstreme højrefløj" som forfatteren Carsten Agger kalder den.

Når man sådan er blevet afvist, så kan man jo altid finde nogle hår i suppen.
Jeg vil derfor kaste et "professionelt" (man er vel trods alt bibliotekar) blik på denne uundværlig kilde.

Formen er jo ganske enkel - en række sider (blogs) overvåges og nyheder, nye indlæg på de overvåget sider præsenteres i accessionsorden, således at brugerne enkelt kan overvåge en række sider/blogs, uden selv at have besværet med at klikke sig ind på de enkelte sider.

For at sådan en side skal have en berettigelse/publikum er det naturligvis væsentligt at de sider der bliver overvåget kan en eller anden form for logisk sammenhæng, i dette tilfælde "Danmarks store og meget højtråbende ekstreme højrefløj".

Et blik på kildelisten (jeg har forstået en sådan benævnes "blogroll") afslører umiddelbart 45 tilmelde blogs.


Ved nærmere gennemsyn viser det sig dog at der er en del dubletter (overstreget) og der kun
findes 37 unikke sider.


Nærmere gennemgang af de tilbageblevende sider afslører en del problemer.
Every Kinda People, ItText Bloggeren er svensk.
Western Civilization and Culture er engelsk. (Markeret med gul)
"Danmarks store og meget højtråbende ekstreme højrefløj".
Siderne Monokultur, Ominal kunne ikke findes. (Markeret med rød)
Kimporatoriet, Barfly, Islamofascisme er nedlagt. (Markeret med cyan)
Stop Islamiseringen af Danmark er SIDAs "nødblog" som henviser til Fem-i tolv. (Markeret med grå)
Morten Messerschmidts blog er ikke blevet opdateret siden april 2008. (Markeret med grøn)
Højrebladet Komet er ikke blevet opdateret siden april 2008. (Markeret med grøn)
DANSK MENING er blevet til SPIDSEN som ikke er med på listen, men som heller ikke er blevet opdateret siden maj 2008. (Markeret med grøn)
Western Agenda er ikke blevet opdateret siden januar 2008. (Markeret med grøn)


"Danmarks store og meget højtråbende ekstreme højrefløj" består altså (efter ophavsmandens eget arbejde) af 24 aktive blogs.
Hvad der er ekstremt højreorienteret er naturligvis en subjektiv vurdering, som jeg ikke vil gå ind i på nuværende tidspunkt, men hvad "en uundværlig kilde for den, der gerne vil dokumentere niveauet på Danmarks store og meget højtråbende ekstreme højrefløj" er for noget syntes jeg er noget mindre subjektivt.

Jeg syntes det er rimeligt oplagt at forfatteren har haft meget svært ved at tage kilder fra, muligvis i et forsøg på at lave den ekstreme højrefløj større?
Desuden er udvælgelsen af kilder uklar, der er f.eks. en blog fra Jylandsposten med, findes der ikke andre højreorienteret blogs på JP eller Berlingske (jeg kunne komme med et par forslag) der med lige stor ret kunne komme med?
At siden tillige er sjusket med flere henvisninger til samme side er i den store sammenhæng en lille ting, men det forøger dog indtrykket af et mindre seriøst arbejde.

Er det derfor en side man kan anbefale (f.eks. i bibliotekssammenhæng) som kilde til højreorienteret danske blogs?

Svaret må være et klart nej.

(men hvis i tager mig med næste gang, så skal jeg nok se med mildere øjne på det!)

Tuesday, May 19, 2009

En utrolig dårlig ide af mange grunde

Som bekendt har staten besluttet at at fra 2010 skal alle børn i danske børnehaver have et statsautoriseret måltid mad.

Begrundelsen er noget med at bryde den sociale arv, stoppe fedmeepidemien ved at lære ungerne om hvordan et rigtig måltid mad kan være osv, i den sædvandige bedrevidende socialdemokratiske grød, den onde, fremmefjendske, liberalistiske, højreorienteret regering gør sig i.

De øvrige parties bedrag til den debat består hovedsageligt i at jamre over at der ikke følger endnu flere penge med ordningen, så der f.eks. kunne blive råd til økologisk mad osv.

Alle som ikke har friplads skal betale en merpris for ordningen på ca. 300 kr. Klogeligt nok er det blevet besluttet at hvis børnene ikke har lægeerklæringer på at de skal følge en særlig diæt, så kan der ikke laves særlig mad til dem uden tomater, bacon, mel eller hvad der nu er på mode i Hendes verden eller Alt for damer.
Læs evt. mere om dette her.

I mit tidligere indlæg her på bloggen, Ned med de fede! beskriver jeg hvordan at borgere i lande med "gratis" skolemad, som f.eks. Sverige i gennemsnit har et højere BMI, simpelhen er mere fede, end Danmark. Dette på trods at der har været "gratis" skolemad i Sverige i generationer.

Nu er det naturligvis på mode at give islam skylden for alverdens ulykker, så det kan naturligvis være at der er en sammenhæng der.
Hvis vi nu for debattens skyld siger at det ikke er tilfælde, så er det rimeligt svært at se en sammenhæng mellem skolemad/institionsmad og mindre fedme i en givet befolkning.
At "mindske antallet af overvægtige med 30 procent"som ambitionen er i SFs folkesundhedsudspil virker i hver fald helt ude i skoven.

Præmissen for statsmad i børnehaver virker således noget dubiøst, men nu er det så også blevet undersøgt om det praktisk kan lade sig gøre.
Chefkonsulent ved Videncenter for Sundhedsfremme på University College Syd Karsten Sørensen har evalueret et pilotprojekt foretaget i Hadsten.
Konklusionen er at det ikke kan lade sig gøre og i det hele taget var en meget dårlig ide.

"Børnene blev sultne, og ordningen tog alt for meget tid fra det pædagogiske arbejde.
Men selv om leverandøren strakte sig så langt, at han mistede penge på at levere maden, lå kvalitet og mængde langt under de forældresmurte madpakkers standard. "

Karsten Sørensen var også i P1 formiddag, i et interessant og godt program, som stillede spørgsmålet
"Der er tale om tre almindelige daginstitutioner med almindelige forældre. Når de kan etablere en god madkultur, når forældrenes madpakke har en høj kvalitet, og når pædagogerne kan gribe så kvalificeret fat og arbejde med problemstillingen, så er det nærliggende at spørge: Hvad er problemet egentlig?"

Ja, det er nok hvad man vil kalde et retorisk spørgsmål, men ikke destomindre vil jeg vove et svar - problemet er politikers evige virketrang, problemet er at de rare mænd og kvinder i det danske folketing ikke kan se et problem uden at komme med et forslag til dets løsning.
Og det forslag er ikke altid bygget på nogen form for undersøgelser af erfaringer på området, men er bygget på snusfornuftige, husmandsantagelser om verdens beskaffenhed.

Folk er for fede i Danmark, jamen så skal de bare have nogle sunde måltider mad på statens regning, så skal det problem nok løse sig.

Eller ikke.......

Thursday, May 14, 2009

Hurra - dårlige nyheder til mange års brok endnu

Kristelig dagblad går sine egne veje - deres nyeste feature er at spørge de danske partiers ungdomsafdelinger hvordan de står i "værdispørgsmål" (anførselstegn da det efter min mening også er et værdispørgsmål at beslutter om der skal lægges nye skinner mellem Roskilde og København).

Og naturligvis skal der også tages stilling til bøn i folkeskolen, som trofaste læser af bloggen ved, et emne jeg har behandlet en del gange.

Og det vister sig til min skræk (men ikke overraskelse) at der blandt ungdomspartierne er et flertal for at bevare muligheden for bøn i folkeskolen.
Ikke overraskende er det DF som klarest spiller ud
"Dansk Folkepartis Ungdom synes, det er en god ting at kunne fadervor, men landsformand Allan Steen Hansen er indstillet på, at det hører til i de yngre klasser.
- Senere hen kan man så vurdere, om man fortsat vil bede fadervor. Det er en udmærket remse, som siger noget om kristendommen."

Sådan noget religiøs indoktrinering er da bedst til de helt små - siden hen har vi andere metoden mein Herr, eller hvordan skal det forstås?

Der tegner sig et billede af at de borgerlige partier er for muligheden af bøn i folkeskolen, mens de røde partier er imod. Så har vi i den omgang fået de radikale endegyldigt placeret i den røde stue, men det gider de vel ikke en gang benægte nu om stunder.

Jeg tror dog at radikal ungdom her går længere end moderpartiet, som vist nok mener at det er noget den enkelte skole selv må bestemme.

Den politiske situation kan naturligvis ændre sig, men som det ser ud nu er der materiale til mange års forargelse endnu over religiøs forkyndelse i folkeskolen.

Til gengæld er der håb forude med hensyn til at få kristendomsundervisningen erstattet med religion.
Kun DFU er imod at afskaffe det med denne vidunderlige begrundelse, bragt i sin fulde længde:
"Selvom man kan stille spørgsmålstegn ved, om alt er historisk korrekt, fortæller historierne alligevel noget om næstekærligheden og moralbegreber i gamle dage, siger landsformand Allan Steen Hansen.
Han mener ikke, at det er nok at lade kristendom indgå som en del af et bredere fag med navnet 'religion'.
- Man tager ikke skade af at høre om andre religioner, men man er nødt til at sætte begrænsninger for, hvor meget der er relevant at putte ind i hovedet på andre mennesker. Man må fokusere på det mest relevante, som vi mener er kristendommen, siger DFU-formanden."

Man er nødt til at sætte begrænsninger for, hvor meget der er relevant at putte ind i hovedet på andre mennesker - jovist, jovist - det er man da.

Man skal vel ikke nødvendigvis regne med at landsformand Allan Steen Hansen har en meget stor politisk karriere foran sig?

"Voksenpartiernes" holdning til det spørgsmål kan ses her.

Wednesday, May 13, 2009

Mon dog?

Dansk Skole Skak har netop fået bevilget 2,6 mio. kr. fra Velfærdsministeriet til udviklingsprojektet "Bring minoriteterne i spil", der skal aktivere op mod 5.400 unge på Nørrebro og i Århus Vest.

Ja, hvad skal man sige?

Det er da i hver fald en ny tilgang til problemerne.

Man tænker hvad det næste bliver:
  • Dart imod mobning?
  • Bowling for bedre læsetræning?
  • Bueskydning og matematik?

Sunday, May 10, 2009

Alternativ, feministisk, queerpolitisk, økologisk porno

Som det vil være den politiske interesseret bekendt, så har visse medlemmer af den sidende regering haft for vane at genoplade batterierne efter en lang dags forhandlinger, ved hjælp af disse såkaldte voksenfilm man kan se på hoteller eller leje på tankstationer.

Det skal være dem vel undt. Jeg anderkender helt at arbejdet i folkestyrets tjeneste kræver andet end kildevand og pudset vindruer, der skal også være plads til en fadbamse, et par flasker rødvin, en ordenlig rød bøf og en rekreativ films uden for meget dialog om polske minearbejders forhold i 1979.

Men det stiller jo venstrefløjen i noget af en underlegen situation.
Ganske vist kan man få økologisk, koroptativ rødvin til at skylde den grimme smag af Thy pilsnerene og bønnepostejen fra Urtekram ned med, men det kniber noget med venstrefløjs korrekte hudfilm.

Indtil nu, men ikke længere!

Vore venner på modkraft.dk har venligt stillet båndbrede til en blog. skrevet af Mette Grimstrup som skriver om Queerkraft og i den forbindelse har anmeldt en feministisk pornofilm: Five Hot Stories For Her, skabt af Erika Lust.

Og her har vi pornofilmen for den venstreorienteret, kritiske forbrugere.

En ganske kort præsentation fra blogen:
Five Hot Stories For Her består af fem små, uafhængige fortællinger. Hver for sig med et enkelt, klassisk pornografisk tema. Something About Nadia følger en række kvinders fascination af den smukke Nadia, og en af de heldige kvinders hede nat i hendes lejlighed. Fuckyoucarlos.com er en forsmået kvindes hævn over sin utro mand – hun arrangerer da bare en trekant med to andre mænd og publicerer det på nettet, ha!
I Married With Children løser et (hetero-)par deres problem med at finde tid og overskud til sex i hverdagen ved i stedet at mødes, anonymt og maskeret i et hotelværelse, til veludstyrede SM-seancer. The Good Girl er et charmerende re-make af den klassiske pornohistorie om pizzabudet, der ringer på. Sådan noget sker jo aldrig i virkeligheden. Men hvad nu, hvis det gjorde..? Og endelig får vi i Breakup Sex to bøssers sidste knald, før de går fra hinanden.

Ja, det er porno så politisk korrekt at det uden problemer kunne vises på sovesalen ved Enhedslistens nys afholdte landsmøde.

Blot er der et par få problemer med filmen:
Der er sandt for dyden ikke megen genderbending i filmen. Mændene er mandede, kvinderne vældig kvindelige. Alle er glatbarberede, og enkelte af kvinderne udmærker sig ved at kunne fremvise de karakteristiske silicone-pornobryster. Generelt er de fleste, mænd som kvinder, bare helt klassisk smukke at kigge på. Skønt at skue, men også lidt for glat, kunne man mene.

Det må jo håbe bliver rettet i næste film, Barcelona Sex Project,selv om personerne også for lægmanden der ser nydelige ud.

Thursday, May 7, 2009

Ned med de fede!

For nogen tid siden sendte min medblogger, Henrik Hansen på Trommen er død mig et link til et blogindlæg af den nye Ralf Pittelkow, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Indlægget, som også havde været bragt i Fyns Stifttidende, hed Børn skal ikke betale for forældres dårlige vaner.

Vi er for fede syntes Pernille og imod det hjælper kun et middel, såkaldte gratis måltider i institutionerne "Vi skal have sunde, gratis og økologiske måltider i vores institutioner.", fordi:
"Det ville naturligvis være det rareste – særligt for de ansvarlige politikere – hvis blot forældrene tog sig sammen. Men når det nu har vist sig ikke at være helt så simpelt, så må vi påtage os ansvaret for, at alle børn får ordentlig mad, og dermed en god start på livet."

Ja, det er skønt, er det.

Nu bliver det nævnt institutioner, men hvis man kikker på Socialdemokratiets hjemmeside kan man læse dette om mad i institutioner og skoler (i deres Webleksikon, så meget politik har socialdemokratiet nemlig!).
"Socialdemokraterne ønsker, at alle folkeskoleelever får et sundt og billigt måltid mad i skolen. Det er vigtigt for alle børn, men især vigtigt for børn fra socialt svage hjem, hvor det desværre er dokumenteret, at kostvanerne er alt for dårlige. Sund mad i skolen vil ikke alene styrke den fælles indsats mod dårlige kostvaner hos elever. Sund mad giver også bedre læring, fordi børnene koncentrerer sig bedre. [] Socialdemokraternes langsigtede mål er, at madordninger er en del af folkeskolens tilbud, ligesom det kendes fra fx Finland og Sverige. Af økonomiske grunde er gratis mad i daginstitutionerne Socialdemokraternes første mål, men på sigt bør det også gælde folkeskolen."

Også vore venner hos SF er vilde med "gratis" skolemad: "
massiv satsning på at fremme bevægelse/motion via trafikpolitik, byplanlægning, samt sund kost ved gratis sund skolemad til alle børn." for at "mindske antallet af overvægtige med 30 procent" hedder det i SFs folkesundhedsudspil.

Der er altså enighed om at "gratis" skolemad er noget som virkelig bekæmper fedmen, hos i hver fald Socialdemokratiet og SF. Jeg håber ikke at eventuelle læsere er uenige med mig i at det også er et synspunkt der jævnligt luftes i dagspressen, gerne med en meget positiv omtale.

Men er det nu rigtigt?
Det kunne jo være sjov at vide.
Hypotese:
"Gratis" skolemad nedsætter fedmen i samfundet.
Undersøgelsemetode:
Find lande med offentlige skolesystemer som har haft "gratis" skolemad i en længere årrække og find ud af hvor fede de er. Sammenlig dernæst med lande som ikke har "gratis" skolemad og foretag vurdering.
Landene skal være sammenligenlige, det vil sige, i denne kontekst, vestlige velfærdsstater.

Til alt held er der just blevet lavet en undersøgelse af hvor fede vi er i Europa: Norms and attitudes to body fatness: a European comparison af Thibaut de Saint Pol.
Selv rapporten undersøger også hvordan vi har det med at være fede, interessant og spænende, men jeg nøjes med at referer undersøgelsens materiale om hvor fede vi rent faktiske er.



Det viser sig at i hele Europa er der flest overvægtig i Grækenland, UK, Finland mens Danmark ligger meget fint placeret godt under Sverige, Belgien, Holland og altså Finland.

Vi ved jo at der er "gratis" skolemad i UK, men vi ved også at det er noget værre slask der bliver serveret for de unge poder, så jeg vælger at tage dem ud af undersøgelsen.

Til gengæld er man faktisk mere overvægtige i både Sverige og Finland, selv om de der har madordning (se Socialdemokraternes politik).
Det undre jo lidt den opmærsomme læser.

Kan det være sådan at "gratis" skolemad ikke hjælper på fedmen i samfundet?
Det har i hver fald ikke hjulpet i hverken Sveige eller Finland, to lande vi ellers normalt sammenligner os med.
Desværre har jeg ikke været i stand til at finde ud af om Frankrig eller Italien (de mindst fede i Europa) tilbyder "gratis" skolemad. Hvis det var tilfælde ville det give et mere nuanceret billede.

Men det kan jo være at det ikke er økologisk mad de får i hverken Sverige eller Finland, det er nok derfor at kurven ikke er knækket.