Monday, March 30, 2009

Frihed til kommunerne?

Karen Jespersen har besluttet at nu skal det være nat med "tvungen nattevask af ældre og demente på landets plejehjem".

Det er jo sikkert en god ide som sådan, men hov hvad blev der af det kommunale selvstyre, hvad blev der af tilliden til at de offentlige ansatte selv kan tilrettelægge deres arbejdsgang?

Så er det op på barrikaderne, Margrethe Vestager, Mette Frederiksen, Villy Søvndal og andre krigere for tillid til medarbejderne i den offentlige sektor.

Jeg ser frem til lange velgennemtænkte indlæg angående retten til selv at bestemme om der skal være tvungen nattevask af ældre og demente på landets plejehjem.

Nå, nej sådan bliver det så nok ikke.

"»I mine øjne er det altså ikke omsorgsfuldt at vække ældre mennesker om natten for at give dem tøj på. det kan man gøre, når de er vågnet af sig selv om morgenen«, siger socialordfører Mette Frederiksen (S)."

Ja, frihed til at tilrettelægge arbejdet på sådan en måde at det ikke strider imod hvad socialdemokratiet med venner syntes er etisk og lækkert.
Det er alligevel også sjov at sagerne stammer fra Aarhus og Københavns kommune, men Mette Frederiksen har nok ikke Ritts eller Wammen telefonnummer, så hun er nødt til at henvende sig til dem via de offentlige medier.
Det må være forklaringen.

Så kender man sine politikere igen.

Friday, March 27, 2009

Latrinært sprog i den Danske Statsradiofoni!

Man havde det nok på fornemmelsen.

Disse gøglere, sangere, såkaldte "kunstnere" og andre charlataner som tjener befolkningens fordummelse ved disse "shows" (i den bedste sendetid og for licenspenge) ala X-faktor og andet, benytter sig af et vulgært bodegasprog som består af "regulære bandeord, latrinære udtryk og seksuelle udtryk".

Det er de brave mennesker i KLF, kirke og medier som har undersøgt tre omgange af det vulgærepopulære show X-faktor med fokus på dommerne "Remee har brugt 9 kraftudtryk og Lina 10 af slagsen i de tre udsendelser den 27. februar, den 6. marts og den 13. marts. Blachman er helt oppe og ringe på 34 kraftudtryk."

Men, nå ja kunne man sige - det kan vel ikke være så galt.
Skal der ikke være plads til de frie fugle, landevejens farende svende, de skæve eksistenser, det alternative?

Men det smitter, gør det.

"Hvis der er et voldsomt sprog, så breder det sig – social smitte – så det fører til voldsom og grænseoverskridende adfærd. Man ”bliver lidt snavset af det” - udtaler tidligere forman for Børns Vilkår, John Aasted Halse.

"Min egentlige bekymring går på, at vi i sproget stempler mennesker. At stemple er at placere mennesker i en social kategori, så bliver det til xenofobi, had mod mennesker. Det er filosofisk forurening" siger tidligere formand for Børnerådet, professor dr. phil. i psykologi, Per Schultz Jørgensen.

Men er det nu ikke bare snak fra mørkemænd, som ser en glidebande på vej imod afgrund for den vestlige civilisationen i noget ganske uskyldigt?

Nej, mine herre!
Situationen er næsten så alvorlig som tænkes kan.

Forureningen har bredt sig til de uskyldige - allerede nu er en ung mands sjælliv i fare, hans ånd besmittet med det vulgære!

"De er sgu pissedygtige alle sammen!" Det sagde en lettet Mohamed, efter at han og Lucas var kommet farezonen og Lucas blev dømt ude af X Factor den 13. marts.

Behøves jeg at skrive mere?

Alle vi anstændige mennesker må stå sammen nu. Dette går ud over race, tro, politisk overbevisning og etnisk baggrund.

Det må stanses!

Sunday, March 22, 2009

Nutella-gate slut!

Og det med et knusende nederlag for Enhedslistens Per Clausen.

Tålmodige læser ville kunne huske historien om de kække håndboldgutter som fik et bidrag til føden (og måske til dommerbestikkelse, hvem ved?) ved at reklamere for smørepålægget nutella.

Jeg har behandlet historien i posterne
"Få det væk, væk, væk
Ud med det grimme, ud med det fede, får det forbudt!"
og Nutella-gate revisited

Sagen er nu blevet behandlet i Fødevarestyrelsen (Rødover afdeling) og til beklagelse for den rare antiautoritære venstrefløj, som så gerne vil hjælpe os med at holde den slanke linje, så endte det med at storkapitalen snoede sig ude om.
Fødevarestyrelsen udtaler "Kontrollen er gennemført ved, at vi blandt andet har gennemgået deres dokumentation af resultatet af fokusgruppe-analysen for at vurdere, om spørgsmålet er tilstrækkeligt belyst, så reklamen ikke er vildledende. Vi har vurderet, at dokumentationen er tilstrækkelig"

Deltagerne i fokusgruppen har også vurderet at "håndboldspillerne ikke bliver gode til at spille håndbold af at spise Nutella."

Nej, man kan komme på mange ting man kan indtage (også en del som der slet ikke må reklameres for på danske tv) for at blive en bedre håndboldspiller.
Nutella er ikke en af dem, dummere er mennesker heller ikke.

Skuffende nok er dette tilbageslag for verdensrevolutionen ikke kommenteret på Enhedslistens hjemmeside.

Tuesday, March 17, 2009

Breaking news!

Margrethe Vestager har tænk sig at fatte sig i korthed!

Denne banebrydende nyhed skyldes at Det Radikale Venstre igen, igen er first mover på teknologiske nyskabelser.

Margrethe Vestager første partileder på Twitter!!!

Som det vil være den informerede læser bekendt, så er Twitter en teknologi som fortælle sidste nyt via ultrakorte meddelelser på 140 tegn skrevet enten fra ens mobiltelefon eller ens computer.

I følge Vestager åbner teknologien store muligheder.
”I politik går alting utrolig stærkt, og der sker hele tiden noget nyt. Derfor synes jeg, at Twitter-konceptet er genialt. Det giver vælgerne et anderledes og direkte indblik i den politiske hverdag, og det er fedt for mig at kunne kommunikere direkte til interesserede med mine umiddelbare tanker og reaktioner på ting, der lige er sket”

Yes, det er da lige det vi har brug for, 140 tegn fra Vestager som på den fede måde direkte henvender sig til MIG med Vestagers umiddelbare tanker og reaktioner,
på ting,
som lige,
er sket,
her og nu,
mand,
ligsom.

Vestagers umiddelbare tanker og reaktioner kan læses her
Eksempel: "Sol, blæst, blå himmel - dejlig morgentur inden en lang dag med møder"

Jeg skal abonnere, det er helt sikkert - hvad med dig?

Wednesday, March 11, 2009

You go, boy!

Hip hurra for Simon Emil Ammitzbøll (herefter blot Simon A. vi er vel blandt venner).

Selv om jeg ikke tror at jeg nogenside skal tage stilling til om jeg vil stemme på Borgerligt Centrum (jeg tror ikke de kan samle stillere nok) vil jeg alligevel tage hatten af for hans evne til at ramme ned i problematikker som på Christiansborg er blevet hensyltet i "sådan plejer det nu at være" og "det er vel meget godt sådan".

Senest har Simon A. kastet sig over det etiske råd, som for den eventuelle læser, er et råd af den bedste/værste besserwisser skuffe, som "rådgiver Folketing og sundhedsmyndigheder samt skaber debat om bio- og genteknologier, der berører mennesker, natur, miljø og fødevarer".

Det er jo godt vi har et råd til den slags, for ellers ville det jo aldrig blive diskuteret, NOT!

Rådet består af 17 medlemmer;
Peder Agger - formand, cand.scient., professor
Jon Andersen - cand.jur., kommitteret
Klavs Birkholm - mag.art., journalist, radioproducent, foredragsholder
Birte Boelt - cand.agro., forskningsleder
Niels Jørgen Cappelørn - dr.theol.h.c., direktør
Elisabeth Dons Christensen - cand.mag. og cand.theol, biskop
Gunna Christiansen - dr.med., professor
Lotte Hvas - næstformand, dr.med., praktiserende læge
Lene Jensen - direktør
Thomas G. Jensen - dr.med., professor
Rikke Bagger Jørgensen - seniorforsker
Morten Kvist - cand.theol., valgmenighedspræst
Peder Mouritsen - gårdejer
Elsebeth Gerner Nielsen - rektor
Birthe Skaarup - fhv. folketingsmedlem
Karin Verland - cand.med.
Peter Øhrstrøm - dr.scient., professor

Ud af de 17 medlemmer i Det Etiske Råd har hver fjerde medlem en baggrund som enten teolog, præst, biskop eller medlem af en kristen tænketank, oplyser Kristeligt dagblad.
Man bemærker også at der er fire medlemmer med en lægefaglig baggrund. Det er også særligt at der ikke er et eneste medlem med anden baggrund end pæredansk.

Hvis der er en læser eller to som tænker at det sådan minder lidt om de danske medlemmer af europaparlamentet, en retrædepost for gamle krigere fra avisernes debatspalter er det vel ikke helt ved siden af.
I hver fald er 11 af de 17 medlemmer +50, nogle tilmed en del +50.
Det er naturligvis dejligt at også pensionister har et forum at mødes i.

Folketinget udpeger 9 af medlemmerne og det plejer at være i enstemmighed. Men Simon A. har valgt ikke at slutte op om genudnævnelsen af
biskop, Elisabeth Dons Christensen.

Der er naturligvis ikke en kinamands chance for at Simon A. får held til at forpurre valget, men det drejer sig også om at "Det handler om at igangsætte en debat om, hvorvidt rådet bare skal være fyldt med præster, eller om man også skal udpege nogen, der kan kommunikere til en ny målgruppe".
Simon A. syntes ikke at der skal være præster i etisk råd.

Faktisk er det beslutte at Elisabeth Dons forsætter som medlem af etisk råd, men folketingsudvalget har givet hinanden håndslag på at på et tidspunkt kommer der en princiel debat om rådets sammensætning. Det tror vi så på.

Simon A. peger på Peter Lund Madsen som kandidat til etisk råd fordi "Dette for at få en foryngelse af rådet i tankegang, og fordi Peter Lund Madsen gennem sit virke har udbredt forståelse af etik på en ny og anderledes måde til mange forskellige målgrupper".
Det er måske et lidt popet valg, men ok - Lund Madsen har en klar faglig profil og evner naturligvis også at formidle sit stof. Vigtigst af alt er han ikke præst eller teolog.

Jeg er helt med Simon A.
jeg har svært ved at se på hvilken måde det at være teolog gør at man har mere forstand på etiske spørgsmål. Det (og der er jeg nok uenig med Simon A.) kan heller ikke være diskvalificerende, og man må også stille sig det spørgsmål om hvorvidt det at være læge, journalist, tidligere folketingsmedlem kvalificere til at have forstand på etiske spørgsmål.

I det hele taget er det svært at se hvilken berettigelse det etiske råd har - spørgsmål om "etiske spørgsmål, der knytter sig til forskning i og anvendelse af bio- og genteknologier, der berører mennesker, natur, miljø og fødevarer. Rådets virksomhedsområde omfatter endvidere øvrige etiske spørgsmål, der knytter sig til sundhedsvæsenet og den biologisk-medicinske forskning vedrørende mennesket", er naturligvis svære, men de er vel ikke mere vanskelig end at folketinget i lighed med andre spørgsmål kan få en faglig vurdering af nye teknologier, for derefter at tage stilling ud fra deres anskuelser?

På Simon A.s facebook profil overvejer han "om tiden helt er ved at løbe fra Etisk Råd" og det er jo intressant sådan at være med helt i den politiske avangardes tænkeboks.

Det kunne måske være godt hvis det blev det endelige forslag fra Borgerligt Centrum. Det var nok et af de råd som skulle havde være smidt ud, da Anders Fogh kørte sit raid imod smagsdommere.

Friday, March 6, 2009

Det er rablet for Birthe Rønn Hornbech

Ja, det er hårdt at sige om en kvinde, som på et tidspunkt kommanderede lige så meget respekt som Naser Khader, jørgen Poulsen og Lars Kolin tilsammen.

Men ligesom ved de overnævnte herre, må man indse at Birthe også havde gjorde sig bedst ved at blive ved sin læst og ikke lade sig forblinde af magtens (eller "indflydelsen" som de dydsindig siger når de laver interviews til søndagsaviserne) strålende lys.

Det er tit som de siger på udenlandsk, fools gold - det kan i hver fald få selv den mest fornuftige til at opføre sig som et fool. Eller måske vi bare opdager hvilken åndssvage meninger vores tidligere fixstjerner i virkeligheden har.

Som det vil være enhver bekendt foregår der for tiden en mindre krig i København angående hvem der skal kontrollere det lukrative narkotikamarked.
I det højre hjørne er den gamle champ, de efterhånden noget grånende motorcykel-entusiaster i HA, med deres unge håndelangere i AK81 og maskinpistol-poeten Jønke som deres meget dygtige talsmand.
I det venstre hjørne finder vi udfordreren, de unge etniske dansker, sultne, vævre, meget meget dårlige til pressearbejdet.

Tiderne skifter, de gamle dør og de unge overtager. Sådan har det været i USA hvor etniske bander erstatter/udfordre andre etniske bander indenfor den organiseret kriminalitet. Den gode gamle hovedsagelig italienske mafia har tabt meget terræn til Cubanere, Colombianere osv.

Sådan er det - vi har længe været vænnet til at det var HA som kørte butikken, nu er der andre aktører på banen. Man må jo så håbe for Københavns befolkningen at de snart får delt markdet op, eller at et af holdene endegyldigt slår det andet af banen.

Men så simpel må ting ikke være i Danmark. Der skal altid være en eller anden dybtliggende grund, et traume, nogen som ikke er blevet ordenligt behandlet, mangel på socialarbejdere, nærpoliti, racisme, fattigdom, kønsrollemønstre osv.

Ligeså skal der også være nogle indviklet løsninger på problemerne, frigivelsen af hash, flere gademedarbejdere (kan der være flere på Nørrebro?), mere nærpoliti, strengere straffe, mindre strenge straffe osv.

Midt i mylleret af ideer og tanker kommer Birthe så på banen:
og så er man jo spændt på hvilken nye vinkel på problemet vores allesammens integrationsminister har fundet og hvilken forslag til løsning der er kommet fra tænketanken?

Hold på hat og briller, mine damer og herrer!

Vi skal "appelleret til imamerne om at fortælle muslimerne, at skyderier er dårlig islam."

Ja, det var så det - og hvis det ikke virker kunne vi måske true de unge mennesker med at de kom i seng uden aftensmad, hvis de blev ved med at skabe sig åndssvag.

Sjovt nok er der en vis form for fodslag mellem Rønn og debatørerne på radikal.net hvor en Martin Gregersen allerede den 23.02.2009 forslår at "kan vi mobilisere imanerne til den kommende fredagsbøn?" som et forslag til at stoppe kampene i byens gader.
Det er et forslag folketingskandidat Manu Sareen ret hurtigt skyder ned.
Det er nok en af de (få) gange hvor vi alle med udbytte kan høre på en radikal.

Wednesday, March 4, 2009

Spis lige brød til!

hr. DGI's formand, Søren Møller, der klager over at DR2-vært på filmmagasinet Premiere, Mikkel Munch-Fals sammenligner den kinesiske krigsfilm The Battle of the Red Cliff med DGIs landsstævne.

Og det er ikke ment særligt positivt.

"en maratonopvisning i gymnastik pyntet med vimpler, flag og roterende spyd, meget lig DGI's landsstævner"

Det er en fordom, siger Søren Møller - og det er sikkert rigtigt nok. Jeg har altid forstået landsstævnet som sådan en Roskildefestival for landboungdommen samt for det rørige 50+ segment.

Dette være sagt i alt respekt og kærlighed.

Men Søren Møller - når i smider sådan et billede på jeres hjemmeside
så er sammenligningen vel trods alt lige for.

Smid lige nogle rustninger på de damer, giv dem spyd og hjelme, så er de klart til at deltage i John Woo's næste ligegyldige projekt.

ANGRIB - GIRLS!

Sunday, March 1, 2009

Brydning er for mænd!

kan du fatte det, Marianne!

Eller i dette tilfælde, kan du fatte det Jane Sunesen kommunikationsmedarbejder ved Danmarks Brydeforbund, som har den frækhed at tage helt til Iran i sin egenskab af kommunikationsmedarbejder ved Danmarks Brydeforbund og tro at hun også skal have lov til at overvære kampene!.

Politiken har historien

Danmarks Brydeforbund har sendt et udvalgt hold til Iran (senere skal holdet til Egypten) for at deltage i en tunering i Qom (læs mere om tuneringen her), samt for at deltage i en træningslejr sammen med det Iranske landshold.
Det er der nogle gode grunde til. Iran er en stærk brydernation med masser af tradition for sporten, og træningsmæssigt passer opholdet også vældig godt i forhold til forberedelsen til EM.
Projektet er støttet med 350.000 kr. fra Sportsåret 2009 der hører under Kulturministeriet samt rådgivning og bistand fra Udenrigsministeriet.

Så det er jo udmærket.
Men så er der jo det med de tegninger...
De husker dem sikkert. Der er vist noget med at Danmark ikke er så populær på de kanter, men mon ikke det er noget som kan ordnes med noget sportsligt samvær på kanvasen?

Det er i hver fald en tanke man har i bryderforbundet.
Presseansvarlig, Mads Bang Aaen siger: "Derudover er det en fantastisk mulighed for at vise hvordan sport kan være med til at brobygge og styrke relationer mellem lande med vidt forskellig kulturel og religiøs baggrund. Vi tror på, at den fælles passion for brydesporten og det at vi er sammen om noget, kan være med til at knytte tættere bånd og relationer, samt være med til at tegne et mere nuanceret billede af Danmark over for den almindelige borger i Mellemøsten."
Jamen man skal da ikke afvise det, selv den længste rejse starter jo med et enkelt skridt osv.

Men så er der jo lige det med Jane, Jane Sunesen kommunikationsmedarbejder ved Danmarks Brydeforbund.
Hun er jo en kvinde og det kan godt være noget problematisk på de kanter.
Det danske bryderforbund havde fået grønt lys af det Iranske bryderforbund til at kunne overvære danskerne i aktion, men Jane havde opholde sig 20 minutter i hallen (iklædt en modificeret udgave af den lokale klædedragt, naturligvis) så var det slut.

Jane Sunesen blev bedt om at forlade stævnet, men blev indkvarteret på et kontor et andet sted i hallen med beværtning af te, kaffe, frugt og frisk vand samt muligheden for at se fjernsyn. Alt i en god og høflig tone.

Jane Sunesen har tidligere overværet træningen op til stævnet, men blev bedt om at forlade hallen da indvejningen begyndte.
Brydning kæmpes i vægtklasser og der bliver gået så tæt på grænsen at vægtningen tit foregår i det rene ingenting, da selv et par underbukser kan udgøre de gram for meget som gør at bryderen ikke kan stille op i hans vægtklasse.
Der er det vel fair nok at det ikke er noget alle kan overvære. Også brydere har ret til at være blufærdige.

At Jane Sunesen ikke fik lov til at overvære selve stævnet kan ikke komme som den store overraskelse for nogen. Det er almindeligt kendt at kvinder i Iran (udover alle de øvrige begrænsninger det åndformørket regime sætter for dem) ikke har lov til at overvære offentlige sportsudøvelse.
Selv den ud over alle grænser konservative præsident Mahmoud Ahmadinejad kom i modvind da han var kommet til at ydre sig om at kvinder måske kunne komme til at overvære fodboldkampe, forudsat naturligvis at de havde egne afskærmet sektioner på tilskuerpladserne.

Sport i Iran er ikke noget kvinder skal overvære. Sådan er det bare.
Hvorfor det iranske brydeforbund har forhåndgodkendt at Jane Sunesen kunne overvære skævnet må stå hen i det uvisse.
Men Iran som nation har naturligvis også interesse i at fremstå som et land man kan have mere normale relationer med.
I det lys er det fint at have et dansk bryderhold med til ens stævne og træningslejr. Det flytter måske ikke det store, men det er positiv omtale.
Så er man nok nødt til at sluge den kamel at den danske delegation har en kvinde med.

Således har alle parter interesse i at besøget forløber positivt.
  • Dansk bryderforbund af åbenlyse grunde.
  • Udenrigsministeriet og "det officielle Danmark", samt danske virksomheder der handler på orienten.
  • Det officielle Iran.
Er der en mulig måde hvorpå man lave lort i det?
Ja, man tager en kvindelig medarbejder med fra Danmark som har til opgave at overvære stævnet. Det er vel nærmest den eneste måde hvorpå besøget kan få noget dårlig omtale.

Det er simpelhen pissedårligt planlagt af brydeforbundet. Det er kendt stof hvordan det forholder sig på de kanter.
Det er dårligt arbejdet, man kender ikke de lokale skikke, man har ikke føling med situationen. Man forstår ikke at en tilladelse ikke betyder at den tilladelse skal bruges, men er en gestus så begge parter ikke taber ansigt.
Det er tonedøvt.

Iran er en Apartheid stat. Det er spørgsmål om vi skal have sportslig samkvem med dem, men hvis vi skal, så må det foregå på deres præmisser, når vi tager til deres stævner og deres træningslejre.